UND'den 32 saniye müjdesi!

UND'den 32 saniye müjdesi!

SEMRA KÖYLÜ - İstanbul WOW Otel'de 31 Mayıs Cumartesi günü Uluslararası Nakliyeciler Derneği Değerlendirme Toplantısı düzenlendi. Yemekli toplantının...

UND'den 32 saniye müjdesi!SEMRA KÖYLÜ - İstanbul WOW Otel'de 31 Mayıs Cumartesi günü Uluslararası Nakliyeciler Derneği Değerlendirme Toplantısı düzenlendi. Yemekli toplantının açılış konuşmasını "EKMEĞİNE SAHİP ÇIK" sunumuyla UND İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener Gerçekleştirdi. Şener Uluslararası arenada haksız rekabete Özellikle Batı kapılarında Türk Nakliyecilerinin çektiği sıkıntılar ve tüm bunlara karşı uluslararası arenada yapılan Lobi çalışmalarına değindi. Fatih Şener'in sunumunun ardından UND Başkanı Çetin Ömer Çetin Nuhoğlu sektörle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

UND Değerlendirme Toplantısı NOTLARI -1

32 Saniye Müjdesi Nakliyecinin yüzünü güldürdü...

[caption id="attachment_77308" align="alignleft" width="344"] TAŞIMA PAZARINDA KAN KAYBI BÜYÜK (Batı Kapıları)[/caption]

Uluslararası Nakliye yapılabilmesi için gerekli olan C2 Belge sayılarına dikkat çeken UND Başkanı Çetin Nuhoğlu 2004'te ihracatın 64 milyar dolar olduğunu buna karşılık C2 Belge sayısının 430 olduğunu hatırlattı. (Tablo - 1)  Nuhoğlu bugün gelinen noktada 152 milyar dolarlık ihracat yapıldığını C2 Belge sayısının 400'ün altında olduğunu söyledi.

Nuhoğlu 2008 'de Batı kapılarında 400 bin sefer olduğunu bunu 335 bin Türk taşımacılarının gerçekleştiğini söyledi. 2013 gelindiğinde Batı kapılarındaki seferin 500 bin olduğunu bunun sadece 310 binin Tük Taşımacılarının gerçekleştirdiğini söyleyerek sektördeki kan kaybını dile getirdi.

Yıllardır sektörde olduğunu dile getiren Nuhoğlu " Sektörde yıllardır birlikte olduğumuz arkadaşlarımız artık aramızda yok. Sektörden çekilmek zorunda kaldılar. Buna Karşılık Taşımacılık artıyor" diyerek uluslararası Türk nakliye sektörünün kendi içindeki haksız rekabete dikkat çekti. "Sayımız azalıyor" diyen Nuhoğlu Taşımacılıktaki sefer artışına ama bu artışla birlikte yabancılarının payının yüksekliğinden yakındı. Nuhoğlu "Sektörden çekilen arkadaşlarımız 100 Euro 200 Euro fiyat kırarak iş aldılar. Girdikleri rekabetin sonunda kar yapamaz oldular. .. Sayımız azalıyor. Taşımacılık artıyor yabancıların payı ise sürekli artıyor" dedi.

[caption id="attachment_77309" align="alignleft" width="347"] Bulgaristan’a İhracat Taşımlarında  Türk – Bulgar Pazar Paylaşımı[/caption]

Uluslararası Nakliye Sektöründe toplam 700 firma bu firmaların ilk 50'sinin toplam taşımanın yarısını yaptığını söyleyen Nuhoğlu bundan sonraki süreçte ISO 27001 ne kadar önemli olduğundan bahsetti.

Bilindiği üzere artık Gümrük İşlemlerini Kolaylaştırma Yönetmeliği gereği ISO 9001 ve ISO 27001 Belgesini Şart Koşulmakta.  Bu kapsamda ISO 27001 belgesinin önemine dikkat çeken Nuhoğlu  16 Haziran’dan itibaren tüm belgeleri iç gümrüklerde elektronik ortamda takip eder hale geleceğini dile getirerek "27001 belgesine sahip firmaların gümrüklerdeki çilesinin sona ereceğini, ara gümrüğe girmeden kapıdan direk geçeceğini söyledi. Nuhoğlu "Halkalı’dan çıkamama, Kapıkule’de bekleme gibi bir problemimiz olmayacak" dedi.

İhracatçı firmaların taşımacılardan ISA 27001 isteyeceğini söyleyen Nuhoğlu "Yabancı taşımacıların sahte UBAK'la yaptıkları haksız rekabetin önüne geçileğini" anlattı.

16 Haziranda iç gümrüklerdeki haksız rekabetin özellikle Bulgar taşımacıların haksız rekabetinin önüne geçileceğini söyleyen Nuhoğlu "Özellikle yabancılar hangi geçiş belgesiyle nereye gidiyor, üçüncü ülke belgesine mi sahip? Senelerdir hayal ediyoruz, yani sahte UBAK’la, sahte geçiş belgesi ile gümrüklerde pasaport içindeki hediyelerle bu işler olmayacak. Aynı UBAK belgesi ile hem burada çalışıyor hem de Tresse’de treyler çekiyorlar" dedi.

Bulgaristan sınır kapısında şoförlerin yaşadığı çilenin sona ereceğini söyleyen Nuhoğlu  “Sekiz tane peron, her peronda kantar ve tek pencere sistemi 30 Haziran’da başlıyor. Bizim buradan çıkacak olan her araç Bulgaristan Sınır Kapısı'ndan 32 saniyede geçecek.”

UND Başkanı Çetin Nuhoğlu "En büyük zorluğumuz olan Bulgaristan kapısı 30 Haziran’da bitiyor. Sekiz tane peron, her peronda kantar ve tek pencere sistemi 30 Haziran’da başlıyor. Bizim buradan çıkacak olan her aracı direk oradan 32 saniyede geçecek. Türkiye’de yapacağımız belgelerin iç gümrüklerde dağıtılması, belgelerin elektronik ortamlarda verilmesi, bütün bunları hızlandırmak zorundayız. Ama bir şey var; biz bunları yapmazsak ayakta kalamayacağız. Şoför arkadaşların gümrük kapılarında çektiği çileyi biliyoruz. Hele Kapıkule’deki 8-10 km kuyrukta yaşadıklarını gördük. Bu iş 30 Haziran'da bitiyor" dedi.

Katılımın az olduğu  UND Değerlendirme Toplantısı 'nda Bulgaristan Kapısı Müjdesinin ardından Nuhoğlu uzun süre alkışlandı.

WWW.LOJİPORT.COM

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLA

 UND Değerlendirme Toplantısı NOTLARI -2

“transit serbestisi” Evrensel bir Haktır. Biz Güçlüyüz.

[flagallery gid=5]

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.