UND,2017'de de 'mücadele' edecek

UND,2017'de de 'mücadele' edecek

UND İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, Türk taşımacılık sektörünün Avrupa’da hem yavaşlatılıp hem de sürücülerden daha fazla ücret alındığını dile getirerek, 2017'de bu haksız rekabete karşı mücadelelerinin artarak devam edeceğini vurguladı.

Nakliyeci, Avrupa’daki yüksek cezalara karşı destek bekliyor. UND İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, taşımacılık sektöründe yaşanan haksız rekabetle mücadelede hükümetten destek beklediklerini dile getirdi. UND İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, Türk taşımacılık sektörünün Avrupa’da hem yavaşlatılıp hem de sürücülerden daha fazla ücret alındığını dile getirerek, 2017'de bu haksız rekabete karşı mücadelelerinin artarak devam edeceğini vurguladı. Sektör, bu mücadeleyi verirken hükümetten de destek istiyor.

2016'DAN KALAN SORUNLAR VAR

Lojistik sektörü yeni yıla 2016’dan beraberinde getirdiği sorunlarla girdi. Gerek küresel gerekse Avrupa Birliği’nin kendi içinde yaşadığı sorunlar ile Türkiye’nin de taraf olduğu konularda yaşanan sorunların etkileri en hızlı şekilde kara taşımacılığında kendini gösteriyor. Türk TIR'larının Avusturya’da trenlere bindirilme zorunluluğu, Macaristan’da yaşanan sahte belge sıkıntıları, UBAK belgelerinin yetersizliği, yabancı plakalı araçların Türkiye’de kontrolsüz seyri nedeniyle haksız rekabet yaşanması gibi sorunlar lojistikçilerin ana gündem maddelerini oluşturuyor. Tüm bunların sonucunda Türk taşımacılar Avrupa ülkelerinde para cezalarıyla karşı karşıya kalırken, kara taşımacılığı ile ilgili arkalarında “Türkiye devletinin gücünü hissedemediklerinden” yakınıyor.

LOJİPORT

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.