“UND, kimsenin malı değil”

“UND, kimsenin malı değil”

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanı Ruhi Engin Özmen’in “Ben, bir camiayı yönetiyorum, her söze yanıt vermem” sözü artık genel kuruldaki...

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanı Ruhi Engin Özmen’in “Ben, bir camiayı yönetiyorum, her söze yanıt vermem” sözü artık genel kuruldaki başkan adaylarından biri olmasına kesin gözüyle bakılan, önceki başkanlardan Çetin Nuhoğlu’dan tepki gördü.

“Sivil toplum örgütleri, yöneticilere ait değildir” çıkışında bulunan Nuhoğlu, Moskova dönüşü sırasında SMS ile gönderdiği mesajlarda şu konulara değindi:

“Sanki kendi şirketinden bahseder gibi: ‘Ben bir camiayı yönetiyorum’ diyor.  1.500 firmadan bahsediyoruz.  Diğerleri kim başkan yardımcıları… Ya, bölgelerden gelen yönetim kurulu üyeleri figüran mı? Hiç böyle bir şey söylenebilir mi? Sektöre hizmet edilir, yönetilmez. Meslek örgütü nedir bilmeyenlerin veya bu konuda ne kadar cahil olmasının bir tezahürü olarak açıklanabilir ancak bu durum. Şirketini yönetir, meslek örgütüne hizmet edersin. Tüm yönetim ve istişare kurulu üyeleri için bu böyledir. UND, kimsenin malı değil.”

UND BAŞKANI EGOSUNU DİZGİNLEMELİ

UND Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Engin Özmen’i anlamakta zorluk çektiğini ifade eden Nuhoğlu, mesajlarını şu sözlerle sürdürdü: “Koltuk sevdası mı, yoksa makam hırsı mı insanın aklını alıyor. İnsanlar belli dönemler için STK’larda görev alır. Bilgi ve deneyimlerini sektörle paylaşmak ister ve bunu gönüllü yapar, burada öne çıkan en önemli değer, özveridir. Altı milyar dolar döviz getiren Türkiye’nin en önemli sektörünün geleceğini kişilere endekslemek kadar yanlış bir şey olamaz.

Bir de sanırım UND’nin şimdiki başkanı megalomani olarak nitelendirilebilecek yoğunlukta egolarla donatılmış. Bu da çok üzücü bir durum. Hiç kimse kendini çok önemli ve özel sanmamalı. Hiç kimsenin de bir kurumu kendi malı gibi görmeye hakkı yok. Hele bu kurum, UND gibi 40 yıllık bir değer ve onun üyelerinden oluşuyorsa hiç yok. İki gündür Moskova’daydım. www.lojiport.com daki yazıyı uçağa binerken gördüm öyle şaşırdım ki, daha fazla bekleyemeden sms ile seni bilgilendirmek istedim.”

Selçuk ONUR – LOJİPORT / ÖZEL

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum