UN Ro-Ro da, gemi isimleri de tarih oluyor

UN Ro-Ro da, gemi isimleri de tarih oluyor

U.N Ro-Ro’yu satın alan Danimarkalı dünya devi DFDS, markasını tüm gemilere taşıma kararı aldı. Gemilerdeki U.N Ro-Ro markası ve Saffet Ulusoy, Cüneyt Solakoğlu vb gemi adları silinip yerlerine UNESCO Türkiye Kültür Mirası’ndan seçilmiş isimler verilecek

Türkiye’nin en büyük Ro-Ro şirketlerinden U.N. Ro-Ro’nun, Avrupa’nın denizcilik ve lojistik devi DFDS’ye marka dönüşüm süreci başlarken, DFDS dev bir Ro-Ro gemisini daha Türkiye’ye getirdi. 237 metre uzunluğunda, 450 TIR kapasiteli gemi, DFDS Pendik Limanı’nda gerçekleşen isim verme töreninin ardından, Truva antik kentinden alınan ilhamla “Troy Seaways” adını aldı. Mars Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Garip Sahillioğlu’nun eşi Mine Sahillioğlu’nun isim anneliğini yaptığı Ro-Ro gemisi, 22 Haziran’da ilk kez Türk karasularından Avrupa’ya sefer yapacak. Bundan sonraki gemilere de Türk lojistik sektörüne önemli katkılar veren firma sahiplerinin eşlerinin adı verilecek.

gemi-isim-verme.jpg

DFDS, marka dönüşüm sürecini başlattığı bu yıldan itibaren tüm gemilerindeki U.N Ro-Ro markasının yerine DFDS yazdıracak. Yine bu kapsamda Saffet Ulusoy, Cüneyt Solakoğlu, Cemil Bayülgen gibi önceki yöneticilerin isimlerinin yer aldığı gemiler de, UNESCO Türkiye Kültür Mirası arasından seçilen adlarla değiştirilecek.

DFDS Denizcilik Bölüm Başkanı Peder Gellert Pedersen, “Bir yeni gemiyi daha müşterilerimizin hizmetine sunmaktan kıvanç duyuyoruz. Troy Seaways Türkiye’ye getirdiğimiz ‘Ephesus Seaways’ gemimizle eş büyüklükte olup, 450 TIR’a eşdeğer 6.700 liner metre yükleme hacmiyle Türkiye ve Avrupa’daki lojistik şirketlerinin operasyonlarına büyük katkı sağlayacak” dedi. Pazara yönelik yatırım ve büyüme planlarını da açıklayan Pedersen, Türkiye’den Karadeniz ve Kuzey Afrika’ya hat açma planları olduğunu, ancak ekonomik kriz nedeniyle bu planlarını bir süreliğine beklemeye aldıklarını söyledi.

Türk tersanelerine 50 milyon €uro kazandıracaklar

DFDS Akdeniz İş Birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Selçuk Boztepe ise yaptığı konuşmada, kısa deniz taşımacılığında dünyanın en büyük Ro-Ro gemisi Troy Seaways’in, DFDS’nin Akdeniz güzergâhındaki Ro-Ro operasyonlarını daha da güçlendireceğini ve Türkiye’nin ihracatı üzerinde pozitif bir etki yaratacağını vurguladı. Yeni geminin de Türk mürettebatı ve bayrağı ile Türk ihraç ürünlerini Avrupa’ya taşıyacağını vurgulayan Boztepe ayrıca, filodaki mevcut gemileri Ocak 2020’de dünya çapında yürürlüğe girecek olan kükürt sınırlaması yönetmeliğine uygun olarak kükürt oksit salınımını azaltan gaz yalıtım sistemi ile donatacaklarını ve 50 milyon euroluk bu teknoloji yatırımını Türk tersanelerine yaptıracaklarını söyledi.

Boztepe, önceden U.N Ro-Ro’ya ait olan ve firmanın satın alınmasıyla birlikte kendilerine geçen Marsilya-Tunus hattını da aktif olarak kullanacaklarını ifade ederek, “Türk nakliyecisini Marsilya aktarmalı Kuzey Afrika ülkelerine ulaştırmayı hedefliyoruz, ayrıca Köstence hattının yeniden devreye alınması da her an gerçekleşebilir” dedi.

boztepe-ve--pedersen3.jpg

“Gemilerimizi doldurun, daha ucuza taşıyalım”

Gemilerimizi doldurmanın ilk hedefleri olduğunun altını çizen Boztepe,  “Nakliyecilerimiz de karadan gitmek yerine gemilerimizi doldururlarsa bu onlara daha ucuz navlunlarla iş yapabilme imkanı getirecektir. Bu gerçekleştiği takdirde gerekli indirimleri hemen yaparız. Sağ olsunlar, aslında ellerinden geleni yapıyorlar ama gemiler Türkiye’nin ekonomik konjonktürü nedeniyle dolu gidiyor, boş dönüyor. Gemileri doldurmayı başardığımızda ünite başına maliyet düşeceği için nakliyecilerimize nefes aldıran fiyatlar sunacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın” diye konuştu.

Selçuk ONUR - LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.