Ulustrans, alternatif taşıma modlarıyla hizmet çeşitliliğini artıracak

Ulustrans, alternatif taşıma modlarıyla hizmet çeşitliliğini artıracak

Ulustrans’ın 2022 yılı hedeflerini konuştuğumuz firmanın Genel Müdürü Olgun Hacıalioğlu, alternatif taşıma modlarıyla hizmet çeşitliliği yaratacakları bir yıl olacağını ifade etti.

Türkiye lojistik sektöründe uçtan uca lojistik hizmeti veren sayılı firmalar arasında yer alan Ulustrans, zorlu geçen 2021 yılını sektörde geçirdiği 40 yılı aşkın tecrübesiyle başarıyla atlattı. Ulustrans’ın 2022 yılı hedeflerini konuştuğumuz firmanın Genel Müdürü Olgun Hacıalioğlu, alternatif taşıma modlarıyla hizmet çeşitliliği yaratacakları bir yıl olacağını ifade etti.

Ulustrans felsefesini "müşteri odaklı çözümler ve alternatif taşıma modelleri üretmek" olarak tanımlarken, teknolojiye ve insan kaynaklarına yaptığı yatırımlar yoluyla profesyonel, alanında uzman ve kurumsallaşmakta olan bir Ulustrans profili çizmekte. Deneyimli ve dinamik ekibiyle sektördeki gelişmelerden en üst düzeyde faydalanan Ulustrans, lojistik hizmetler kapsamında uluslararası karayolu taşımacılığı, denizyolu taşımacılığı, havayolu taşmacılığı, kombine taşımacılık, depolama, gümrükleme ve yurtiçi dağıtım hizmetlerinin yanı sıra müşterilerine sonuç odaklı çözümler de sunulmakta.

Yaygın ve güçlü acente ağı, kullandığı yüksek teknoloji, üstün kalite anlayışı, iş bilgisi ve eğitim seviyesi yüksek 200 çalışanı ile Ulustrans Türkiye'yi Avrupa'da temsil etmekte, sunduğu nitelikli ve çağdaş hizmetle Türkiye'nin Avrupa'daki itibarını yükseltmeye katkı vermektedir. Ulustrans Yönetim Kurulu Başkanı Olgun Hacıalioğlu ile Ulustrans faaliyetleri ve lojistik sektörü üzerine konuştuk.

olgun-hacialioglu.jpgOlgun Bey bize biraz kendinizden bahseder misiniz? İş yaşamınız dışında nasıl birisiniz? Bir gününüz nasıl geçiyor?

25 yılı aşkındır yoğun bir iş hayatım olduğunu söyleyebilirim, iş yaşamı dışında eşimle ve çocuklarımla vakit geçirmek en sevdiğim şey. Dünya ve Türkiye’deki sanat camiasını takip ediyorum. Sanat koleksiyonerliği dışında tarih, bilim ve teknoloji araştırmalarını içeren görsel ve yazılı dokümanları çok sık takip ediyorum.

Ailenin ikinci jenerasyon yöneticisiyim, aslında hayalimde her zaman sanayici olmak ve üretim ile uğraşmak vardı. Bu hayalimden vazgeçmiş değilim, sadece olası fırsatları kolluyorum diyebilirim, lojistik sektörü birçok iş dalı ile ilintili olmayı gerektiriyor, müşterilerimden sektörleri ile ilgili çok şey öğreniyorum, bu yüzden yaptığım işi çok severek yapıyorum.

Birileri ile iletişim halinde olmak ve aktarım yapabilmek çok güzel. İş arkadaşlarıma bildiklerimi aktararak zenginleştirmeyi ve geliştirmeyi seviyorum. Yeni fikirleri, gelişmeleri ve projeleri sevinç ve hevesle kabul ederim.

İş yaşamında ki ben ile özel yaşamımdaki ben arasında neredeyse hiç fark yok. Arkadaşlarıma ve yakın çevreme ne kadar duyarlı ve hassas isem aynı şekilde mesai arkadaşlarım ve müşterilerimi karşı her zaman duyarlı şeffaf olmayı başardım. Hizmet sektöründe insan ilişkilerinde başarılı olmak zorundasınız, kişinin doğal bir şekilde ara bulucu rolünü de üstlenmesi gerek.

ulustrans-1.jpegİş yaşamınızla özel yaşamınız arasındaki dengeyi nasıl koruyorsunuz?

Özel yaşamda mutlu ve huzurlu olmanın iş yaşamındaki başarı ile doğru orantılı olduğunu düşünüyorum. Bu noktada dengenin sağlanması için özel yaşamın iş yaşamı ile uyum içinde olması dengenin sağlanması konusunda yegâne unsurlardan biri diye düşünüyorum.

Başarılı olmanızın sırrı nedir? Başarınızda ailenizin bir etkisi var mı?

Sektörde 42 yıllık güçlü bir geçmişe sahibiz. İtibarlı şirket imajımızı hep koruduk, zorlukları her zaman uzlaşma yolu ile aştık. Ailemin atmış olduğu güçlü temeller sayesinde bugün mevcut sektörde emin adımlarla ilerliyorum.

Tüm ihtimallere karşı hazırlık olmak, her zaman bir b planının olması ve her ihtimali değerlendirip kayıtsız kalmamak. Konfor alanları bizi rehavete götürür ve risk almaktan korkmamak gerek.

Bir yöneticinin sahip olması gereken özellikler sizce nelerdir?

Saygı duyulan bir lider olmalısınız. Lider olarak her zaman size güvenen insanların olduğunu unutmayın. Yola çıktıklarınızı ve çevrenizdekileri takdir edin. Sağduyulu olmak ve güçlü iletişim kurun.

Lojistik sektöründe başarı sağlamak isteyen gençlere ne tavsiyeler verirsiniz? Sektöre adım atmak isteyenler nereden başlamalı sizce?

“İyi bir isim yapın. Adınızı temiz tutun. Taviz vermeyin, başarılı olmak ya da çok para kazanmak için endişe edip durmayın. Net ve anlaşılır olun ve sadece iyi şeyler yapmanın peşinde olun. Yaptıklarınızı koruyun ve iyi bir isim yaparsanız işte o zaman kendi adınız sizin değer biriminiz olacaktır. “

Sektöre adım atmak isteyen genç arkadaşlarıma tavsiyem, sektör dinamiklerinin gereklilikleri ölçüsünde tüm alanları deneyimleyerek ilerlemelidirler ve asla pes etmeden çabalamalıdırlar, çaba başarının ayrılmaz bir parçasıdır.

ulustrans-2.jpgRekabet sizin için ne ifade ediyor?

Rekabet her zaman sizi diri tutar, verimlilik ve kalite getiririr. Rekabette tıpkı hırs kelimesi gibi.. Hırs, kötüye kullanıldığında büyük zararlara yol açarken, “daha iyi olma” amacı güdüldüğünde kişiye sonsuz fayda sağlar. Alın terin karşılığı her zaman alınır, hiç bir başarı mükâfatsız olmaz.

Ulustrans Lojistik olarak hizmetlerinizi ve Türkiye pazarındaki konumunuzu bize anlatır mısınız?

Butik hizmet üreten, yaptığı işe değer katan bir şirketiz. Aynı çatı altında bu kadar çok farklı hizmeti üreten 8-10 şirketten biriyiz. Ulustrans Lojistik olarak müşterilerimize uluslararası karayolu, havayolu, denizyolu, ağır nakliye-proje taşımacılığı, gümrüklü depolama, B2C e-ticaret ve B2B envanter yönetimi, yurtiçin dağıtım hizmetleri sağlıyoruz.

Yatırımlarınızı yaparken hangi hususları göz önünde bulunduruyorsunuz? Hazırlandığınız bir yatırımınız var mı?

Yerinde saymaya çalışmak veya bu kadarı yeter diyebilmek gibi kimsenin bir lüksü yoktur. Ülkenin ekonomik durumunun değerlendirmesi, müşterilerin büyümesiyle gelen talepleri ve bunların yanında bir de pandemi etkileri de göz önüne ederek yatırım kararı alıyoruz. Doğru strateji yapmak çok önemli buna bağlı olarak her zaman sağlıklı planlarla büyümek bizim hedefimiz olmuştur.

Lojistik sektörünün ihtiyaçlarına nasıl karşılık veriyorsunuz?

ulustrans-2-001.jpegLojistik sektöründe müşterilerimizin ihtiyaçlarına süreçlerini inceleyerek talep edilen uygun alan, insan kaynağı ve taşıma hizmetleri sağlamaktayız. Katma değerli hizmetler üreterek müşterilerimizin zaman ve işgücü tasarrufunda bulunmasına destek olmaktayız. Ayrıca müşterilerimizin değişen ihtiyaç ve beklentilerine göre hizmetlerimizi güncellemekteyiz. Bunları gerçekleştirirken operasyonun izlenebilirliğini sağlıyoruz ve sistemlerin entegrasyonunu önemsiyoruz.

Ağırlıklı olarak nasıl bir müşteri portföyüne hizmet sağlamaktasınız?

Perakende ağırlıklı müşteri portföyüne hizmet vermekteyiz. Perakende sektöründe tekstil, ayakkabı, kozmetik, aksesuar ürünlerinin lojistik operasyonlarını yürütmekteyiz.

Yürüttüğünüz e-ticaret operasyonlarının adımlarını bize detaylıca anlatabilir misiniz? Sağladığınız başarıyı bu adımlara mı borçlusunuz?

E-ticaret operasyonlarında ürünlerin kabulü, adreslemesi, toplanması, ayrıştırılması, paketlenmesi ve kargoya teslimi ile gerçekleşen operasyon süreçleri kalite kontrol, adres kontrolü, etiketleme, kutulama, hediye paketi hazırlama gibi katma değerli hizmetlerle servis kalitesi beklentiler doğrultusunda yükseğe taşınmaktadır. Sağlanan başarının sistemsel altyapı, operasyonun analizi ve beklentileri karşılayan operasyon performansıyla sağlandığı kanısındayım.

Sektördeki, teslimat başarınız birinci sırada. Bu hızı neye borçlusunuz?

Teslimat başarısını operasyon işleyişindeki halkaların sırasıyla zamanında gerçekleştirilmesi ve sistemsel altyapı desteğiyle sağlamaktayız. Tüm operasyonun işleyişi izlenmekte aksama ihtimali olan kısımlara odaklanarak sorun yaşanması engellenmekte ve sürecin zamanında tamamlanması sağlanmaktadır.

KAYNAK: MALL REPORT DERGİSİ

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.