Ulustrans ağır yüke odaklandı

Ulustrans ağır yüke odaklandı

Ulustrans Genel Müdürü Olgun Hacıalioğlu, yatırımlarla bu yılsonunda 30 milyon Euro ciro hedeflerine ulaşmayı planladıklarını kaydetti. Nakliye sektöründe...

Ulustrans Genel Müdürü Olgun Hacıalioğlu, yatırımlarla bu yılsonunda 30 milyon Euro ciro hedeflerine ulaşmayı planladıklarını kaydetti.

Nakliye sektöründe 30 yıldır faaliyet gösteren Ulustrans yatırımlarını ağırlıklı olarak ağır yük taşımaya yönlendirdi. Firma bu yatırımlarla 2008 yılı sonunda  30 milyon Euro ciro hedeflerine ulaşmayı planlıyor.

Firmanın attığı en önemli adımlardan biri rüzgâr enerji santrallerini (RES) taşımak oldu. Ulustrans Genel Müdürü Olgun Hacıalioğlu, Türkiye Avrupa’daki ülkeler arasında rüzgâr enerjisi potansiyeline sahip en iyi ülkelerden birisidir. Ülkemizde birçok holding bünyelerinde Enerji şirketleri kurarak lisans başvurularında bulunmuşlardır. 2008 yılsonuna kadar Enerji Piyasası Denetleme Kurulu’nun (EPDK) özellikle önem verdiğimiz ağır proje taşımalarına konu olan RES için lisanslar ve gerekli izinleri vermesini beklemekteyiz” diye konuştu.

“Lisanslar ve gerekli izinler verildikten sonra, RES taşımaları için yeterli araç ve ekipman yok, konusunda uzman kadrolar yok” diyen Hacıalioğlu, “Bu sebeple hizmet verdiğimiz ağır nakliye ve proje taşımacılığı işine, ilave personel, araç, ekipman yatırımları gerçekleştirdik. 2007 yılında bu taşımaları yapabilmek amacı ile proje taşımalarını gerçekleştirebileceğimiz özel yapım, her ülkede ayrı özel izinlere sahip low-loader araçlar aldık. Şu anda bu araçlardan elimizde 3 tane var. 3 tane daha alacağız.  Bu araçlar ile uzunluk, genişlik, yükseklik, ağırlık olarak farklı olan birçok yükü taşıyabiliyoruz. Bu malzemeler genel anlamda bahsettiğimiz yatırım amaçlı yükler oluyor” açıklamasını yaptı. Hacıalioğlu, “Şu an Türkiye’de 78.000 MW’lık bir lisans başvurusu var. Bu başvurunun yüzde 10’u lisanslandırıldığında lojisitk şirketlerine 500 milyon Euro’luk ciro getireceğini tahmin ediyorum” dedi.

Olgun Hacıalioğlu, diğer yatırımlarının 30–80 ton arası ağır tonajlı proje taşımalarında yer almak olduğunu bildirerek, bu taşıma modeli için 2008–2009 yıllarında 1 milyon Euro’luk araç yatırımı yapacaklarını belirtti

Ulustrans İngiltere’den sonra

Slovenya’da da şirket kuracak

Lojistik firmalarının taşıma kapasitelerinin Türkiye’nin yapmış olduğu ihraç ve ithal mal hareketleri ile doğru orantılı olduğunu ileten Hacıalioğlu, “Biz firma olarak globalleşen ekonomik hareketlere duyarlı dünyanın dört bir yanına yapılan mal hareketlerinden de taşımacı olarak pay almayı hedeflemekteyiz. Bunun ilk adımı olarak 2007’de İngiltere’de kendi firmamıza ait ULUS UK adında bir firma kurduk. Bu firmamız ile hem İngiltere taşımalarımızdaki pazar payını artırmayı hem de İngiltere’nin diğer ülkeler ile yapmış olduğu mal hareketlerinde taşımacı olarak yer almayı planlamaktayız. Bunun yanı sıra Slovenya’da da bir şirket kurma planımız var. Bu şirketle Orta Avrupa’ya da taşımalarımızı artıralım istiyoruz. Bulgaristan’da da bir şirketimiz var. ” dedi.

“Kan kaybeden sektörde organize olamadık”

Sektördeki sıkıntılarından da söz eden Hacıalioğlu, 2008’in ilk yarısında sektörde rekabetin yoğunlaştığını ve maliyet artışlarının müşteriye yansıtılmadığını söyledi.  Hacıalioğlu, düşen dış ticaret hacmi ve dünya ile Türkiye’deki geçici belirsizlik ortamının firmaların temkinli davranarak yatırım kararlarını revize etmelerine neden olduğunu belirterek, “bütün bunlara rağmen hedeflerimize ulaşabilmek adına yolumuza devam ediyoruz “ dedi.

Taşımacılık sektörünün kurumsallaşmamış olmasından da yakınan Hacıalioğlu, bu durumun Navlun fiyatlarının düşmesine ya da yerinde saymasına neden olduğuna vurgu yaptı. 2008’in ilk yarısında petrol fiyatlarının artmasıyla kan kaybeden sektörde, firmaların organize olmadığını, işbirliği içinde hareket etmediğini dile getiren Hacıalioğlu, 2008’in ikinci yarısı için de aynı tablonun oluşacağını, iyileşme için 2009’u beklediklerini aktardı. 

İlhan DUMAN - PERŞEMBE ROTASI

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.