Uluslararası Utrecht Turizm Fuarı başladı

Uluslararası Utrecht Turizm Fuarı başladı

Altı gün içinde 145 binden fazla kişinin ziyaret etmesi beklenen fuarda Türkiye, Lahey Büyükelçiliği Turizm Müşavirliği'nin desteğiyle açılan ortak...

Altı gün içinde 145 binden fazla kişinin ziyaret etmesi beklenen fuarda Türkiye, Lahey Büyükelçiliği Turizm Müşavirliği'nin desteğiyle açılan ortak stantların yanı sıra, her iki ülkede faaliyet gösteren çok sayıda turizm kuruluşuyla temsil edildi. 750 metrekarelik bir alanda yaklaşık 40 kuruluş ile katılım sağlayan Türkiye, aynı zamanda fuarın en büyük 10 katılımcısı arasında yer alıyor.

Türkiye'ye dönük hizmet veren Hollandalı turizm şirketlerinin de büyük önem verdiği fuarın açılışına Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, Yatırım İşletmeler Genel Müdürü Zeki Can, Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral, Deventer Başkonsolosu Nihat Erşen, Kültür ve Tanıtma Müşaviri Enis Tataroğlu, Kültür ve Tanıtma Ataşesi Ahmet Temurci ve Türk toplumu kurum ve kuruluşlarından çok sayıda kişi katıldı.

HOLLANDA BİZİM ÇOK ÖNEM VERDİĞİMİZ PAZAR

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı Türkiye standında verilen resepsiyonda yaptığı açıklamada "Uluslararası Utrecht Turizm fuarı umduğumuz daha hareketli geçiyor. Şu anda fuarın en hareketli standı Türkiye standı. Bizim ülkemize büyük bir ilgi var." dedi.

Yaklaşık 1000 metrekarelik bir alanla Türkiye'den gelen değişik gruplar ile tanıtım yaptıklarını belirten Güven, "Utrecht Turizm fuarından çok mutlu olduk. Hollanda bizim çok önem verdiğimiz pazar. Türkiye'ye gelen ziyaretçi sayısında 4. sırada.2012 için çok daha önem veriyoruz. Çünkü 2012 Hollanda ile diplomatik ilişkilerin başlamasının 400. yıldönümü. Hollanda'da çok önemli kültürel ve sanatsal aktiviteler yapmayı planladık. Bunu zaman içinde hayata geçireceğiz." dedi.

LOJİPORT 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.