Ulaştırma şurası İstanbul'da

Ulaştırma şurası İstanbul'da

Erzincan Belediyesi'ndeki bayramlaşma töreninde konuşan Bakan Yıldırım "Uluslararası Ulaştırma ve Haberleşme Şurası'nı 10 yıl sonra tekrar topluyoruz....

Erzincan Belediyesi'ndeki bayramlaşma töreninde konuşan Bakan Yıldırım "Uluslararası Ulaştırma ve Haberleşme Şurası'nı 10 yıl sonra tekrar topluyoruz. Şura, Türkiye'nin 2023 vizyonunu belirleyecek. 2023 nedir? Genç Cumhuriyetin 100. kuruluş yıldönümü. Yüzüncü yılında Türkiye'yi nerede göreceğiz? Nasıl bir Türkiye hayal ediyoruz? Bunu gerçekleştirmek için kara, demir, hava, deniz yolları, telefon, internet, uçak yapımı, uydu uzay faaliyetleriyle Türkiye'nin geleceğinin şekilleneceği yurt içi ve dışından 4 binin üzerinde uzmanın katılacağı dev organizasyonu İstanbul'da gerçekleştireceğiz." dedi.

Bayramlaşma törenine, Vali Abdulkadir Demir, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, ilçe ve belde belediye başkanları, kamu kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum örgütleri, siyasi partiler, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri de katıldı.

Bakan Yıldırım ve beraberindekiler buradaki bayramlaşmanın ardından Erzincan Açık ve Kapalı Cezaevi, İl Emniyet Müdürlüğü, 100. Yıl Atatürk Huzurevi, Erzincan Devlet Hastanesi, 75. Yıl Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Sabancı Kız Yetiştirme Yurdu ve İl Jandarma Komutanlığı'nı ziyaret ederek bayramlaşma törenlerine katıldı.

Huzurevinde kalan yaşlılarla tek tek bayramlaşan Bakan Yıldırım, hastanede tedavi gören hastalara da karanfil verdi.

Bakan Yıldırım, Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan zihinsel ve bedensel engelli çocuklara da çeşitli hediyeler verdi.

Erzincan Açık ve Kapalı Cezaevi'ndeki ziyareti sırasında Mehmet Erdem (45) adlı mahkum, Bakan Yıldırım'dan af çıkarmalarını istedi.

Mahkumlarla bir süre sohbet eden Bakan Yıldırım, "Mahkum olmak, hürriyetlerinizin kısıtlı olması, sizin de bizim de istemediğimiz bir şey. Ama Türkiye hukuk devleti. Gereken neyse hukuk dahilinde adalet tecelli ediyor. Bu hepimiz için geçerli. Temennimiz, sevdiklerinize, eşinize dostunuza bir an önce kavuşmanız." diye konuştu.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.