Ulaştırma Bakanlığı’na Ferudun Bilgin vekalet edecek

Ulaştırma Bakanlığı’na Ferudun Bilgin vekalet edecek

7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerden 3 ay önce yasal zorunluluk nedeniyle, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın istifasının ardından...

7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerden 3 ay önce yasal zorunluluk nedeniyle, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın istifasının ardından yerine Ulaştırma Bakanlığı’na Feridun Bilgin vekalet edecek.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçimlere 3 ay kala yasal zorunluluk nedeniyle istifa eden İçişleri, Adalet ve Ulaştırma Bakanı’nın yerine, müsteşarların vekalet edeceğini açıkladı. Davutoğlu, Adalet Bakanlığı’na Kenan İpek, İçişleri Bakanlığı’na Sebahattin Öztürk, Ulaştırma Bakanlığı’na Feridun Bilgin’in getirildiğini belirtti.

Portekiz ve ABD’ye yapacağı ziyaretler öncesi Ankara Esenboğa Havalimanı’nda açıklamalarda bulunan Başbakan Davutoğlu,‘’Bugün Bakanlar Kurulu’nda Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ulaştırma Bakanımız Lütfi Elvan ve İçişleri Bakanımız Efkan Ala son toplantılarına katıldılar. Kendilerine teşekkürlerimiz ilettik. Her 3 bakanımız da büyük bir fedakarlıkla ve son derece etkin bir yönetimle hükümetimize, Bakanlar Kurulumuza çok ciddi katkılar sağladılar’’ dedi.

MÜSTEŞARLAR VEKALET EDECEK

Başbakan Davutoğlu, ’’3 bakanlığımıza şu anki bakanlık müsteşarlarının önümüzdeki seçime kadar nezaret etmeleri ve bakanlık görevlerini üstlenmelerini kararlaştırdık. Adalet Bakanlığı’na Sayın Kenan İpek, İçişleri Bakanlığı’na Sayın Sebahattin Öztürk, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na Sayın Feridun Bilgin önümüzdeki günler itibariyle yani, 6 Mart son gün olduğu için, o gün itibariyle göreve başlamak üzere kararlaştırılmışlardır. Hayırlı olsun’’ diye konuştu.

FERİDUN BİLGİN KİMDİR?

1964 yılında Sivas'ta doğan Feridun Bilgin, 1985 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi, Elektrik Elektronik Fakültesi, Elektrik Mühendisliği Bölümü'nden mezun olmasının ardından 1985-1987 yılları arasında Yıldız Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik Mühendisliği Bölümü'nde yüksek lisans yaptı.

İş hayatına 1986 yılında Devlet Planlama Teşkilatı Teşvik ve Uygulama Genel Müdürlüğü'nde Uzman Yardımcısı olarak başladı ve 1991 yılında Planlama Uzmanı, 1992 yılında ise aynı yerde Grup Başkanı olmasını takiben aynı sene Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı Teşvik ve Uygulama Genel Müdürlüğü'nde Şube Müdürü görevine atandı.

1996-1999 yılları arasında T.C. Üsküp Büyükelçiliği'nde Ekonomi Müşaviri görevinde bulundu.

15 Ekim 2003 tarihinde Hazine Müsteşarlığı Teşvik ve Uygulama Genel Müdür Vekili görevine, 2 Kasım 2007'de ise aynı göreve asaleten atandı.

30 Haziran 2010'da Hazine Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcısı Vekili görevine atanan Feridun Bilgin, 30 Temmuz 2010 tarihinden 2014 yılına kadar Hazine Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcısı görevini yürüttü ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarlığı görevini yürüten M.Habib Soluk emekli olmasının ardından 1014 yılı itibarıyla UDHB müsteşarlığına atandı. İyi derecede İngilizce bilen Feridun Bilgin evli ve iki çocuk babasıdır.

(denizhaber.com.tr)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.