Ulaştırma Bakanlığı Kamu Personeli Alımı Yapıyor

Ulaştırma Bakanlığı Kamu Personeli Alımı Yapıyor

Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanlığı'nın personel alım ilanına başvuru süreci devam ediyor. Bakanlık tarafından yayımlanan kamu personeli alım ilanıyla ilgili detayları paylaşıyoruz.

Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanlığı geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı'nın internet sayfası üzerinden bir ilan yayımlayarak ilgili birimlerinde görevlendirmek üzere kamu personeli alımı gerçekleştireceğini duyurmuştu.  Ulaştırma Bakanlığı tarafından yayımlanan ve KPSS puan esasına göre yapılacağı belirtilen memur alım ilanında yer verilen tüm ayrıntıları siz takipçilerimizle paylaşıyoruz. İşte detaylar,

ALIM YAPILACAK KADROLAR

Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanlığı kamu personeli alımları için iki farklı ilan birden yayımlandı. İki farklı pozisyonda yapılacağı bildirilen personel alımlarının Ulaştırma ve Haberleşme Uzman Yardımcılığı ve Avrupa Birliği Uzman Yardımcılığı kadrolarında yapılacağı açıklandı. Kadrolara göre alım yapılacak personel sayısına ilişkin bilgilerde ise Avrupa Birliği Uzman Yardımcılığı kadrosunda 4 kişinin alınacağı açıklanırken Ulaştırma ve Haberleşme Uzman Yardımcılığı kadrosunda 13 personel istihdam edileceği duyuruldu. 

BAŞVURU YAPACAK ADAYLARDA ARANAN ÖZELLİKLER

Devlet Personel Başkanlığı'nın internet sayfası üzerinden yayımlanan personel alımına ilişkin olarak iki farklı kadroda yapılacak alımlar için açıklana başvuru şartlarında aşağıda paylaştığımız maddeler yer alıyor. İki ilanda yer alan iki kadro içinde ortak olan şartlar arasında adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde yer alan genel şartları taşıması, Sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmaması, kamu haklarından mahrum olmaması, belirtilen unvanlara engel sağlık sorunu bulunmaması ve erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmaması isteniyor. Kadrolara göre belirlenen şartlar arasında ise, Ulaştırma ve Haberleşme Uzman Yardımcısı kadrosu için, üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Hukuk bölümlerinden mezun olmak, 2017 KPSS'den en 85 almış olmak ve YDS'den C seviyesinde bir puana sahip olma şartları bulunuyor. Avrupa Birliği Uzman Yardımcısı Kadrosu için ise üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Kamu Yönetimi, Mütercim-Tercümanlık, İktisat, İşletme, Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezun olmak, 2017 KPSS'den en az 85 almış olmak ve YDS'den A seviyesinde bir puana sahip olmak. 

BAŞVURULARIN YAPILMASI

Söz konusu ilanda yer alan kadrolara başvuru süreçleri ayrı ayrı belirlenmiştir. İlana göre, adaylar Ulaştırma ve Haberleşme Uzman Yardımcısı pozisyonu için başvurularını 8 Ocak tarihine kadar, Avrupa Birliği Uzman Yardımcısı pozisyonu için ise 26 Ocak tarihine kadar yapabileceklerdir. İki ilan içinde, başvurular şahsen veya posta yoluyla yapılacak olup adaylardan istenen belgeler (Başvuru formu, mezuniyet belgesinin aslı veya onaylı örneği, KPSS sonuç belgesi, Yabancı dil belgesinin aslı veya sonuç belgesi, fotoğraf, el yazısıyla yazılmış öz geçmiş, adli sicil kaydı ve sağlık raporu) Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Hakkı Turayliç Caddesi No:5 06338 Emek-ANKARA adresine belirtilen tarihler içerisinde ulaştırılacaktır. 

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.