Ukrayna'nın tahılını 3. ülkelere Türk gemileri taşıyacak

Ukrayna'nın tahılını 3. ülkelere Türk gemileri taşıyacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna tahılının küresel piyasalara ulaştırılmasındaki rolünü “20 gemimiz bölgede. Tahılı ‘reexport’ (yeniden ihraç) yöntemiyle 3. ülkelere ulaştıracağız” diye açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Madrid’de gerçekleşen ve ittifak açısından tarihi kararlar alınan üç günlük NATO Zirvesi’nde, savaş nedeniyle Ukrayna limanlarında sıkışıp kalan Ukrayna tahılının ihraç edilebilmesine yönelik planlar sunulduğunu belirterek “20 gemimiz bölgede. Tahılı ‘reexport’ (yeniden ihraç) yöntemiyle 3. ülkelere ulaştıracağız” diye konuştu. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in de kapanış konuşmasında değindiği en önemli konu Ukrayna tahılı oldu ve Türkiye’nin küresel gıda krizine yol açan bu sorunun çözümünde çok önemli bir rol oynadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç ve Finlandiya ile yapılan 3’lü mutabakata, ABD ile devam eden F-16 sorununa, Yunanistan’la yaşanan gerilimlere ve Rusya’yla devam etmesi planlananan ticari ilişkilere yönelik önemli açıklamalar yaptı. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ABD Başkanı Joe Biden ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson da zirvenin kapanış gününde kritik açıklamalar yaptı.

20 GEMİMİZ BÖLGEDE

“Gerek sayın Putin’le, gerek sayın Zelensky’yle bu haftasonu veya önümüzdeki hafta başında, telefon diplomasimizi sürdürmeye gayret edeceğiz. Kendileriyle bu koridoru işletmeye çalışacağız. Bölgede 20 kadar gemimiz var. Bu gemilerle bu ürünlerin tahliyesini ve reexport aracılığıyla bunların 3. ülkelere ulaştırmasını sağlayacağız. Haftada bir veya on günde bir iki liderle de görüşmelerim oluyor, sonuç alacağımıza inanıyorum.”

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.