Ukrayna ihracat ithalat karayolu lojistik ve gümrük hizmetleri

Ukrayna ihracat ithalat karayolu lojistik ve gümrük hizmetleri

Ukrayna’ya yapılan ihracat grubu yük taşımacılığı genel itibarı ile standart tenteli taşıma araçları ile komple tır nakliyesi şeklinde ilerliyorken, parsiyel ve kargo nakliye talepleri de son zamanlarda üst seviyelere gelmiş durumda.

Uluslararası ticaret sahasında hemen hemen dünyanın tüm ülkeleri ihracat ve ithalat anlamında karşılıklı çalışmalarımız devam ediyorken yapılan nakliyat çalışmaları deniz aşırı ülkelere deniz ve havayolu ile, karayolu bağlantılı ülkelerle demir ve karayolu nakliyesi şeklinde ilerlemektedir. Başta Avrupa ve Asya ülkeleri olmak üzere oldukça geniş bir alanda ticaret çalışmaları yapan ülkemiz ihracatçı ve dış ticaret firmaları aynı çalışmaları Karadeniz sınır komşularımızdan olan Ukrayna ile de düzenli bir şekilde devam ettirmektedir.

Ülkemiz ile Ukrayna arasında ki ikili ilişkiler ihracat ağırlıklı olmak üzere ithalat ve üçüncü ülke sınıfı yük taşımacılık işlemleri şeklinde ilerlemektedir. Ukrayna’ya yapılan ihracat grubu yük taşımacılığı genel itibarı ile standart tenteli taşıma araçları ile komple tır nakliyesi şeklinde ilerliyorken parsiyel ve kargo nakliye talepleri de son zamanların en fazla talep alan alanlarından biri durumuna gelmiş bulunuyor. Ülkemiz genelinde faaliyet gösteren Ukrayna nakliye firmaları ile yerli lojistik şirketlerimizin işbirliği içerisinde yürüttükleri nakliye çalışmalarında Türk ve Ukrayna plakalı taşıma araçları ile seferler yapılmaktadır.

Ukrayna’ya kasa içi standart yük ve parsiyel kapsamında bulunan yük taşımacılığının yanı sıra gabari dışı ağır nakliyat, frigo tır nakliyesi ve konteyner taşımacılığı gibi alanlarda hizmetler sunan lojistik firmalarımız aynı zamanda yük depolama, liman ve antrepo hizmetleri, ihracat ve ithalat gümrükleme işlemleri ile Ukrayna acentelik hizmetleri gibi bir çok alanda etkili çalışmalara imza atmaktadırlar.

Uluslararası dış ticaret ve lojistik yönetmeliğine bağlı kalınarak yapılan nakliye çalışmalarında roro üzeri ve karayolu üzeri olacak şekilde iki ayrı güzergahın kullanıldığı Türkiye-Ukrayna hattında ağırlıklı olarak tercih edilen yöntem roro üzeri yapılan taşımacılık yöntemidir. Ukrayna nakliye faaliyetleri kapsamında yürütülmekte olan yük taşıma organizasyonlarında komple tır taşımacılığında izin verilen maksimum tonaj limiti 22 ton ile sınırlı olup izin verilen tonaj limitinin aşılması halinde kural ihlali gerekçesi ile cezai müeyyideler uygulanmaktadır.

Bu bilinçle hareket ederek yüklenen yük ağırlığının 22 tonu geçmemesine gayret gösteren yükleyici ve nakliyeci firmalar yükleme anından teslim anına kadar gelişen sürecin tamamını sorunsuz bir şekilde kat etmektedirler. Türkiye’den Ukrayna’ya yapılan sevkiyatlarda ülkemizde ki yükleme bölgesi ve Ukrayna’daki teslim bölgesi mesafesi fark etmeksizin ortalama 5 günlük bir süre zarfında ulaşım ve teslimat sağlanmaktadır.

Haber: Mehmet Ali BAL
Haber kaynağı: Mersin lojistik

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.