UITT'a 'Türkiye' damgası

UITT'a 'Türkiye' damgası

45 ülkeden 500'den fazla turizm ve seyahat acente temsilcisinin katıldığı fuarda, Türkiye standı yoğun ilgi gördüUkrayna Kültür ve Turizm Bakanlığı...

45 ülkeden 500'den fazla turizm ve seyahat acente temsilcisinin katıldığı fuarda, Türkiye standı yoğun ilgi gördü

Ukrayna Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kiev Büyükşehir Belediyesi'nin işbirliği ile düzenlenen fuara Türkiye'den; vali, milletvekilleri, belediye başkanları ve üst düzey bürokratlardan oluşan bir heyet katıldı. Fuar için Türkiye'den gelen sanatçılar ve Türk- Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD) folklor ekipleri de yaptıkları gösteriler ile fuara ayrı bir renk kattı.

VAN'IN TANITIMI YAPILDI

Van standı katılımcıların ve ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Standa gelen ziyaretçi ve sektör temsilcilerine de Van şehrini tanıtan CD ve tanıtım materyalleri verildi. Kiev'deki turizm fuarı devam ederken hükümetinin Akdamar'daki kilisede ibadet yapmasını onayladığını açıklaması Van'a olan ilgiyi daha da arttırdı. Türkiye'ye turist taşıyan tur şirketleri haricinde, İstanbul ve sahil kentlerinin tanıtımının yapıldığı 414 metrekarelik alanda Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni sadece Van temsil etti.

Van Valisi Münir Karaloğlu Kiev'de yaptığı açıklamada; "Turizm Bakanının da gayretleri ile Van ve çevresini yeni bir turizm destinasyonu oluşturmaya çalışıyoruz. İshak Paşa Sarayı, Nemrut Dağı, Ahlat, Erciş ve Van'ın içerisinde olduğu yeni bir destinasyon oluşturma çabaları var. Biz de buna paralel olarak hem ulusal hem de uluslar arası fuarlarda Van'ı tanıtmaya çalışıyoruz. Bundan sonrada fuarlara katılmaya devam edeceğiz hem Van'ı hem de Türkiye'yi tanıtacağız." dedi.

TÜRK TURİZMİ UKRAYNA BASININA ANLATTILDI

Fuar çerçevesinde düzenlenen bir basın toplantısında; Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kemal Fahir Genç, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma ve Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Levent Demirel, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ve Kiev Kültür ve Tanıtma Ataşesi Berat Yıldız Türkiye hakkında Ukrayna basınına bilgi verdi.

Kiev Kültür ve Tanıtma Ataşesi Berat Yıldız, Ukrayna basınına Türkiye'nin sesinin duyurulması açısından önemli görevler düştüğünü belirterek basına yönelik bilgilendirme turları düzenleyeceklerini kaydetti.

Müsteşar Yardımcısı Kemal Fahir Genç ise yaptığı değerlendirmede; "2008 yılında Ukrayna'dan gelen ziyaretçi sayısı 700 binin üzerindeydi, 2009 yılında bu rakam 600 binin altında kaldı. Bu rakamın yeninden 2010 yılında 2008'i geçmesini 2011 yılında da 1 milyonu geçmesini planlıyoruz." diye konuştu.

Türkiye'ye gelen turist sayısının arttığına fakat turizm gelirlerinin aynı oranda artmadığına dikkat çeken Genç, doğayı bozmadan alternatif turizm bölgeleri oluşturup turizm gelirlerini hak ederek arttıracaklarını kaydetti.

MUĞLA MİLLETVEKİLİ ÖZDEN: "BU COĞRAFYA MUĞLA'YI TANIMIYOR"

Türkiye'deki turizmi çeşitlendirmek gerektiğini ifade eden, Ak Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr Yüksel Özden ise ; "Rusya ve Ukrayna pazarı özelikle Antalya ve Alanya civarını çok iyi biliyorlar. Fakat hemen komşu il olan; Muğla, Marmaris, Bodrum, Fethiye'nin buralarda bilinirliğini buralarda arttırmak içi birkaç yıldır uğraşıyoruz. Bu sene baktığımızda da hem kendi ilimiz hem de Türkiye açısında oldukça mesafe kat etiğimizi görüyoruz. Geçen sene kriz nedeniyle belli bir düşüş gerçekleşmiş ama bu yıl bütün tur operatörleri buradan Türkiye'ye gidecek turist sayından ciddi bir artış bekliyorlar. Tanıtımlarımızı görmüş olmaktan mutluyuz bakanlıkta buraya önem veriyor daha güzel olacağına inanıyoruz" diye konuştu.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.