Uğraksız geçiş yapan gemiler 7 gün bekleyebilecek

Uğraksız geçiş yapan gemiler 7 gün bekleyebilecek

Bunkerciler, gemi acenteleri ve gemi bakım-onarım tersanelerine müjde… Bakan Ahmet Arslan, boğazlarımızdan uğraksız geçiş yapan gemilerin zorunlu gereksinimlerini karşılamak üzere bekleme sürelerinin 2 günden 7 güne çıkaracaklarını söyledi.

Türk boğazlarından uğraksız geçiş yapan gemilerin zorunlu gereksinimlerini karşılamak üzere bekleme sürelerinin 2 günden 7 güne çıkarılmasına ilişkin tüzük değişikliğiyle ilgili hukuki sürecin tamamlanmak üzere olduklarını belirten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, en kısa sürede uygulamaya geçirilerek, bölgenin yakıt ikmal merkezi haline getirilmesinin önünün açılacağını söyledi.

Söz konusu uygulamayla gemilerin başka ihtiyaçlarının karşılanması, kısa süreli bakım-onarımlarının Türkiye'de yapılmasının sağlanarak, ilave katma değer oluşturulacağını anlatan Arslan, şunları kaydetti:

"Eğer bu süreyi kısa tutarsak, çok zorunlu ihtiyaçlar dışında ülkemizde giderilmiyor, başka yerlere gidiliyor. Dolayısıyla biz göz göre göre kaynak ve gelir oluşturacak bir işi kaçırmış olacağız. Bu kaynağı kaçırmamak adına bu uygulamayı tamamlamak üzereyiz. Bu ayrıntıyı bilmeyenler veya kulaktan dolma bilgilerle hareket edenler, ne yazık ki biraz da sığ düşünerek, olayın sadece bir tarafını görerek, bizi eleştiriyorlar. Eleştiri herkesin hakkı, ama olayın bütün boyutlarını, artı ve eksilerini öğrensinler. Buna rağmen biz, eksi tarafı ağır basan bir işlem yapıyorsak tarafı ağır basan işlem yapıyorsak eleştirsinler. ya da herkes 'ben uzmanım' diyorsa, eleştirisiyle öneri getirsin. Sadece eleştiri hastalığından kurtulup, aynı zamanda öneri getirirsek, Anadolu tabiriyle 'baş göz üstüne', her türlü öneriye açığız, yeter ki ülkemizin menfaatine olsun."

Selçuk ONUR - LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.