Uber kazasından sonra yeni önlem: Phantom Auto

Uber kazasından sonra yeni önlem: Phantom Auto

Geçtiğimiz günlerde sürücüye ihtiyaç duymadan seyreden bir Uber aracı, Arizona'daki 49 yaşındaki bir kadının ölümüne sebep olmuştu. Bu durum üzerine önlemler alınmaya başlandı.

Kazanın ardından gelen raporlar, her ne kadar Uber aracının hatada kusurlu olmadığını söylese de, Arizona'daki bu kazanın otonom araçları ardından büyük ABD şirketleri, kendi kendine gidebilen bu araçların hizmetinin halka açık yollardaki test sürecini sonlandırma kararı aldı. Bu durum, otonom araçların daha iyi hale getirilip hizmete sunulması adına doğru bir adım olsa da, Kaliforniya'da bulunan Mountain View şehri bu durum için yeni bir sistem başlatmayı düşündü ve yürürlüğe geçirmek için önemli adımlar attı.

Phantom Auto adlı otomobil şirketinin Uber'den farklı olarak fikri, kendi kendine sürüş tekniğinin başarısız olduğu durumlarda otonom araçların uzaktan kontrol edilmesi yönündeydi. 

phantom-auto.jpg

Uzaktan kumandalı araba gibi kullanılabilecek otonom araçlarının arka planındaki insanlar, tüm kamera verilerine erişebilecek. Araca uzaktan erişilen araçta fren ve ani el freni gibi kontroller yapılabilecek. Özet geçmemiz gerekirse, bu şirketin hedefi, 'gelişmiş uzaktan kumandalı araçları' tüm bir ülkede insanların hizmetine sunmak diyebiliriz.

Webtekno

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.