U.N Ro-Ro’ya alternatif bulmak kazandırır

U.N Ro-Ro’ya alternatif bulmak kazandırır

İki gün önce Anadolu Ajansı’nın ‘U.N Ro-Ro’ya Rekabet Cezası’ diye servis ettiği, yalnızca LOJİPORT’un araştırmalarının ardından “U.N...

İki gün önce Anadolu Ajansı’nın ‘U.N Ro-Ro’ya Rekabet Cezası’ diye servis ettiği, yalnızca LOJİPORT’un araştırmalarının ardından “U.N Ro-Ro’nun Savunması Alındı” şeklinde verdiği haberde sona yaklaşılıyor. 5 Ekim günü saat 14:00’te açıklanacak kararda, firmaya büyük bir ihtimalle ‘rekabet cezası’gelecek.  Böylece, ajansın da öngörülü haberi doğrulanacak gibi gözüküyor.

Gelişmeleri sorduğumuz TOBB Ulaştırma ve Lojistik Sektör Meclisi Başkanı Çetin Nuhoğlu, bizi şöyle yanıtladı:  “Hala sektöre katılım engellenip, Batı kapılarından girişler tek firmaya endeksli durumda. Türk nakliyesi  zaten zorda; ama böyle bir tekelci anlayışla da yok olmaya doğru gidiyor. Bundan 3 ay önce Rekabet Kurulu sektörleri inceledi ve özellikle ro-ro’da alternatifin olması gerektiğinin altını çizdi. Birkaç firma, burada hat açmak için çalışma yapıyor, bizim de üzerinde durduğumuz konu birkaç alternatifin olmasının getireceği avantajlar. Hem karayolu, hem de denizyolunda alternatif olursa, verimlilik artışı da beraberinde gelecektir. Bu da, doğal olarak Türk nakliyesinin performansına yansıyacaktır.”

Selçuk ONUR - LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.