U.N Ro-Ro davası buzdolabına mı kaldırılacak?

U.N Ro-Ro davası buzdolabına mı kaldırılacak?

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu yarın (9 Kasım 2012) toplanıyor. Başkan Ruhi Engin Özmen’in yarınki toplantıda yönetim kuruluna...

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu yarın (9 Kasım 2012) toplanıyor. Başkan Ruhi Engin Özmen’in yarınki toplantıda yönetim kuruluna U.N Ro-Ro aleyhine açılan davanın gereksizliğini öne sürerek, ‘idari mahkemenin sonucunu da bekleyelim’ diyeceğini öne süren önceki yönetimin Genel Sekreteri Hakan Yılmaz, “Yönetim Kurulu’ndan hukukun sona erene kadar bekletilmesi konusunda bir yönetim kurulu kararı çıkartılacak. Dava, Kadıköy 2. Asliye Hukuk mahkemesinde otomatik olarak açıldı. Yarın bu davanın açıldığının ‘konuşulmaması’ toplantısı yapılacak. Yönetime de sanki dava açılmamış gibi ‘idari mahkemenin sonucunu da bekleyelim’ denilerek bir oyalama taktiği yürütülecek. Kulislerde davanın 3 yıl sürebileceği, daha hukuki sürecin tamamlanmadığı konuşuluyor.  Engin Başkan, hukuki süreci bekleyelim diyecek” açıklamasını yaptı.

DAVAYI AÇAN AVUKATA İHTAR ÇEKİLMİŞ

UND Başkanı’nın, ’5 milyon Euro’yu birisi ödeyecekse davayı açarım’ dediğini anımsatan Yılmaz, “Dava açılması, hisse satışından doğan bir bedelin geri verilmesini gerektiriyorsa, nasıl bir anlaşma yapıldı? Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinin verdiği kararın ardından gitmemek için acaba gizli bir anlaşmanın bozulmasından mı korkuluyor? Bir hukuk bürosu, Rekabet Kurulu’nun tazminat  kararından sonra davayı açtı. Ancak, öğreniyoruz ki, bizzat Sayın Başkan tarafından avukata ‘Sen bu davayı niye ve kime sordun da açtın?’ diye ihtar çekilmiş.  Engin Başkan, yarın ‘hukuki süreci bekleyelim’ diyecek.  Ancak, biz görevimizi yapıyor ve sektör adına uyarıyoruz: UND Deniz, vahşi bir rekabet saldırısı sonucu iflas etmiştir.  UND Başkanı, şahsen bu davada bizi ‘hayal tacirliği’ yapmakla itham edebilir. Fakat, sektörel bir sivil toplum örgütünün başkanı olarak gereğini yapmalı ve binlerce kişiyi ilgilendiren davanın arkasında bir başkan dirayetiyle durmalıdır” diye konuştu.

Selçuk ONUR - LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.