U.N Ro-Ro artık resmen Danimarkalı

U.N Ro-Ro artık resmen Danimarkalı

Danimarkalı nakliye ve lojistik grubu DFDS’nin Nisan ayında Türkiye'nin en büyük Ro-Ro gemi operatörü olan U.N. Ro-Ro’yu devralması tamamlandı.

Devralma, AB ile Türkiye arasındaki güçlü ve sürekli büyüyen ticarette önemli bir gelişme olarak görülüyor. Nisan ayında DFDS, hisseleri almak için U.N. Ro-Ro sahipleri ile bir anlaşma imzalamıştı.

DFDS CEO’su Niels Smedegaard tarafından yapılan basın açıklasında, ‘Yetkili tüm merciler şu anda işlemi onayladı ve 7 Haziran’da anlaşmayı tamamladığımızı duyurmaktan memnuniyet duyuyoruz. U.N. Ro-Ro artık DFDS’nin bir parçası’ dedi.

Türkiye’nin önde gelen lojistik şirketlerinden biri olan U.N. Ro-Ro’nun 12 gemisi bulunuyor. Pendik ve Trieste Limanları sayesinde Türkiye ile Fransa arasında beş Ro-Ro hattı çalıştırılıyor. U.N. Ro-Ro’nun 500 çalışanı görevlerinde kalmaya devam edeceği ve gemilerin Türk bayraklı olarak hizmet etmeye devam edeceği öğrenildi.

Niels Smedegaard, ‘AB ile Türkiye arasındaki ticaret uzun zamandır gelişmekte ve gelecekteki beklentiler deniz taşımacılığı içi çok cesaret verici. Birlikte müşterilerimize eşsiz bir hizmet sunabileceğiz. U.N. Ro-Ro Türkiye ve Akdeniz pazarında güçlü, DFDS ise Kuzey Avrupa’da çok etkili bir pazara sahip. İki alanı intermodal ağlar ile birleştirmek için ithalatçıları ve ihracatçıları eskisinden daha fazla destekleyeceğiz. Bu sadece Türkiye için değil, AB’deki  ticaret ve istihdamın artması için de olacak. Yeni siparişler, U.N. Ro-Ro’dan 12 gemi ve DFDS’den gelen 50 gemiyle filomuzda sürekli büyüyen kargoların taşınması için eşsiz bir esnekliğe sahibiz’ diye konuştu.

U.N. Ro-Ro mevcut CEO Selçuk Boztepe öncülüğünde hizmetlerine devam edecek.

U.N. Ro-Ro CEO’su Selçuk Boztepe, yakın zamanda Yunanistan’daki Patras Limanı’nı da İtalya ve Türkiye’nin bulunduğu ağa ekleyeceklerini söyledi.

DFDS’nin şirket amacı, Kuzey Afrika, Karadeniz ve Orta Doğu’da deniz taşımacılığı sektöründe önemli bir oyuncu olmak.

Türkiye'nin önde gelen lojistik şirketlerinden biri olan U.N. Ro-Ro Nisan ayında 950 milyon euroya Danimarkalı deniz taşımacılığı şirketi DFDS'ye satılmıştı.

U.N RO-RO BASIN AÇIKLAMASI

U.N. Ro-Ro hisselerinin %98,8’inin DFDS tarafından satın alındığını ve hisse devir işlemlerinin bugün itibariyle tamamlandığını bilgilendirmek isteriz. İki şirketin güçleri ile faaliyet gösterdikleri coğrafyaları birleştirilerek sizlere sunmakta olduğumuz hizmet seviyesini çok daha güçlü bir konuma taşımak için sabırsızlandığımızı ve genişlemiş hizmet ağımız ile siz değerli müşterilerimizin işlerinin büyümesine katkı sağlamayı ümit ettiğimizi belirtmek isteriz.

DFDS hâlihazırda işletmekte olduğu 64 ro-ro ve ro-pax gemileri ile Avrupa’da 23 farklı denizcilik hattı işletmektedir. Müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek için önümüzdeki birkaç yılda inşası biterek teslim edilmeye başlanacak olan 4 büyük Ro-Ro gemisi ve 3 Ro-Pax gemisi ile 2 büyük Ro-Ro gemisinin inşası için opsiyonu bulunmaktadır. İlk gemiler 2019 yılında teslim alınmaya başlayacaktır. 

DFDS 1866 yılında kurulmuş ve hisseleri Danimarka Borsasında işlem gören bir şirkettir. Bu satınalmanın tamamlanması ile birlikte Avrupa genelinde 20 ülkede toplam 8.000’e ulaşan çalışanımızla sizlere hizmet etmeye hazırız. Şirketimiz hakkında daha geniş bilgi için: https://www.dfds.com/en-gb/about

Öncelikle her iki şirketin var olan tüm hatlarının mevcut yapısında devam edeceğini belirtmek isteriz. Güçlerin birleşmesi ile elde edilen benzersiz tecrübe ile müşterilerimizin rekabet imkanlarını daha da yukarı taşıyacağına, Avrupa’da lojistik hizmetleri için daha fazla bağlantı sunarak Türkiye ve Avrupa arasındaki ticarette ihracatçı ve ithalatçıların hizmetlerine değer katacağına inanmaktayız. Hatlarımızla ilgili detaylı bilgiye bu linkten ulaşabilirsiniz: https://www.dfds.com/en-gb/freight-shipping

Bildiğiniz gibi U.N. Ro-Ro Türkiye’nin en büyük Ro-Ro şirketi, Türkiye – İtalya ve Fransa arasındaki Ro-Ro taşımacılığında ise lider konumdadır. DFDS ve U.N. Ro-Ro’nun birleşmesiyle oluşan bağlantılar sayesinde Avrupa’nın tamamında benzersiz bir hizmet ağı sunuluyor olacak. U.N. Ro-Ro’nun Avrupa ve Türkiye arasında kurmuş olduğu güçlü intermodal yapı, hem Akdeniz havzasında, hem de kıta Avrupa’sında DFDS’in güçlenmesi anlamına gelmektedir.

Her zaman olduğu gibi bundan sonra da siz değerli müşterilerimize güvenilir servislerimizi sunmaya devam edeceğiz. Halen iletişimde olduğunuz satış ekibimiz, müşteri temsilcilerimiz ve tüm çalışanlarımız, her zaman olduğu gibi hizmetinizde olmaya devam edecek.

Müşterilerimiz ve tüm paydaşlarımız için doğacak yeni imkan ve fırsatlardan dolayı büyük heyecan duyduğumuzu ve sorularınız olması durumunda ise cevaplandırmaktan sevinç duyacağımızı belirtmek isteriz.

Tüm hareketimiz sizin büyümeniz için.

 Saygılarımızla,

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.