Tuzla'da boya fabrikasında yangın

Tuzla'da boya fabrikasında yangın

Tuzla Tepeören bölgesindeki İstanbul Boya ve Vernikçileri Toplu İşyeri Sanayi Sitesi'nde bulunan Fasa adlı bir boya fabrikasında büyük yangın çıktı....

Tuzla Tepeören bölgesindeki İstanbul Boya ve Vernikçileri Toplu İşyeri Sanayi Sitesi'nde bulunan Fasa adlı bir boya fabrikasında büyük yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye sevk edildi. Türk Kızılayı da yangını söndürme çalışmalarına destek sağlamak üzere 2 öncü araçla 4 afet uzmanını bölgeye gönderdi.

Alınan ilk bilgilere göre göre, Fasa Kimya İmalat şirketinde çıkan yangının nedeni henüz belirlenemedi.

Yangına ilk müdahaleyi Tuzla Organize Sanayi Bölgesi (OSB) itfaiyesi  yaptı. İhbar üzerine olay yerine Kadıköy, Tuzla, Pendik, Sultanbeyli, Başakşehir,  Ümraniye, Gaziosmanpaşa ve Kartal'dan çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Havadan müdahale için de destek istendiği öğrenildi.

Zaman zaman patlama sesleri gelen fabrikadaki yangını söndürme  çalışmaları devam ediyor.

Kızılay da devrede

Öte yandan Türk Kızılayı da yangını söndürme çalışmalarına destek sağlamak üzere 2 öncü araçla 4 afet  uzmanını bölgeye gönderdi.

Kızılay'dan yapılan yazılı açıklamada, İstanbul Tuzla'da organize sanayi  bölgesinde faaliyet gösteren bir boya fabrikasında yangın çıktığı, olay yerine  çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi gönderildiği belirtildi. Açıklamada, Türk Kızılayı Tuzla Şubesi ve Marmara Afet Operasyon  Merkezi'nden 2 öncü araçla olay yerine ulaşan 4 afet uzmanının ihtiyaç tespit  çalışmalarına başladığı, bölgede çalışma yapan görevlilere destek sağlamak için  de bir ikram aracının olay yerine sevk edildiği belirtildi.

Yangının çıktığı Fasa Kimya 20 yıldan bu yana kimya sektöründe faaliyet yürütüyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.