Tüvtürk:Koltuk sayısı 'Ağır Kusur' unsuru

Tüvtürk:Koltuk sayısı 'Ağır Kusur' unsuru

Bazı araçların ruhsatındaki koltuk sayısı, kusurlar tablosunun güncellenmesi nedeniyle muayenede 'ağır kusur'luk oldu. Araçlarını muayene yaptırmak...

Bazı araçların ruhsatındaki koltuk sayısı, kusurlar tablosunun güncellenmesi nedeniyle muayenede 'ağır kusur'luk oldu. Araçlarını muayene yaptırmak için trafik şubesine giden sürücüler, karşılaştıkları yeni uygulamanın şakınlığını yaşadı. Araç sahibi Salim Kurnaz, "Geçen yıl muayeneden geçen aracım, bu yıl koltuk sayısı sebebiyle 'ağır kusurlu' sayılarak muayeneden geçemedi." dedi.

Araçlarını muayene ettirmek için istasyonlara giden bazı sürücüler, koltuk sayısına verilen 'ağır kusur' raporuyla şaşkınlık yaşıyor. Ankara'da yaşayan Salim Kurnaz, ruhsatta 5 kişilik yazan aracını geçen yıl muayeneden geçirdiğini, ancak bu sene geçiremediğini belirtti. Kurnaz, "Beş olan koltuk sayısının 4 olması gerekiyormuş. Bu nedenle 'ağır kusur' verildi ve muayeneden geçemedim. Bunun üzerine trafik şube müdürlüğünden randevu alarak gidip 66,5 TL verdim, ruhsatta değişiklik yaptırdım." diye konuştu.

TÜVTÜRK de yapılan şikayetler üzerine internet sitesinden yazılı açıklama yaptı. TÜVTÜRK, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından kusurlar tablosunun her yıl güncellendiğini belirterek, bu nedenle birebir kusur, karşılığı kusurlar tablosunda bulunmayan kusurların verilmediğini belirtti. Açıklamada, "Ayrıca, trafik ve tescil belgelerinde bir dönem koltuk sayısı ile ilgili olarak bazı tescil kuruluşları koltuk sayılarını yazarken sürücü dahil yazmışlar, bazıları ise sürücü hariç yazmışlardır. Bu nedenle de zaman zaman belirsizlikler ortaya çıkmıştır." denildi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.