Türkiye'yi hızlı trenle donatacağız

Türkiye'yi hızlı trenle donatacağız

Karaman, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Başkanı Başaran Ulusoy ve 35 kişilik TURSAB üyesi ile Erzincan - Kemaliye arasında düzenlenen tren...

Karaman, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Başkanı Başaran Ulusoy ve 35 kişilik TURSAB üyesi ile Erzincan - Kemaliye arasında düzenlenen tren gezisine katıldı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Karaman, Sivas ile Erzincan arasındaki hızlı tren hattının 100 kilometrelik bölümünün, baraj gölü sebebiyle su altında kalacağını ifade etti. Karaman, bu sene Sivas - Erzincan hattı yapımının yatırım programına alındığını belirterek, "Projelerini yaptık ama daha uygun bir güzergah bulma çalışmaları devam ediyor. Helikopter ile gözlem yaptık ve yeniden tespitlerde bulunduk. Projeci arkadaşlar ile oradaki konumları tekrar tespit ettik. Bu tespitlere göre yeniden çalışmaları hızlandıracağız ve Erzincan'a en kolay, en kısa hangi hattan gelineceğini tespit ettikten sonra ihaleye çıkacağız. Bu yıl içerisinde mutlaka ihale yapacağız ve 2015 yılında bir aksilik olmazsa Sivas ile Erzincan'ı birlikte bitirmeyi hedefliyoruz. Bu hattın özelliği hızlı tren hattı olacak ama hem yük hem yolcu treni çalışacak. Biliyorsunuz Sivas'a kadar olan hat, yüksek hızlı tren (YHT) yani 250 km/ saat. Sivas ile Erzincan arası hızlı tren hattı olacak bazı yerde minimum hızı 160 ve 200 km arasında olacak. Böylece hem yük hem yolcu taşıyacağız. Sivas - Erzincan arası 1.5 saat, Ankara'da 3.5 saat olacak. Biz demiryolu yolculuğuna özgürlük yolculuğu diyoruz. Trenin Erzincan'a gelmesini ben de bir Erzincanlı olarak çok istiyorum. Hükümetimiz büyük destek veriyor. Başbakanımıza teşekkürlerimizi arz ediyoruz. Ulaştırma Bakanımızın bu konudaki çalışmalarını da herkes biliyor" dedi.

Güzergaha Ankara - Doğu hattı denilmesinin uygun olacağını vurgulayan Karaman, "Biz buradan Pekin'e gitmeye çalışıyoruz. Biliyorsunuz birkaç ay önce Çinliler geldi, onlar da çalışıyorlar. İnşallah Türkiye'yi hızlı trenle Ankara'nın batısında olduğu gibi doğusunu da donatacağız. Şu anda Ankara - Eskişehir hattı çalışıyor. Trene binen yolcuların birçoğu ülkesi ile gurur duyuyor. Trenin böyle bir özelliği de var. Bir ülkenin prestij projesidir. Ona bindiği zaman kendini konforlu ve gelişmiş bir ülkede yaşıyor olarak görüyor. Buna biz de seviniyoruz" diye konuştu.

Erzincan - Karadeniz arasındaki proje çalışmalarının da devam ettiğinin altını çizen Karaman, şunları söyledi: "Bu bölgeye henüz yatırım kararı alınmadı. Sadece proje yapma kararı alındı. Bu hattın da yapılmasını demiryolları olarak istiyoruz. Hükümetimiz de istiyor. Onun için proje kararı aldı. Ama henüz yatırım programına alınmadı. Erzincan'dan sonra Erzurum, Kars. Biliyorsunuz Kars - Tiflis projesi de devam ediyor. Böylece doğuya bağlanmak için çalışmalar hızla sürüyor. Ayrıca Kars ile Iğdır projesi var. Onun da çalışmaları sürüyor. Bir proje çalışması da Sansa deresini geçer geçmez, Yedisu Muş arasından Van - Tatvan - Bitlis. O bölgeyi de bu doğu - batı hattı olan hızlı tren hattına bağlamak için çalışma var. Bunlar tabi uzun vadeli çalışmalardır."

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.