Türkiye'ye özel ticari üretecek

Türkiye'ye özel ticari üretecek

Toyota Adapazarı fabrikasında üretilen binek Verso modeli Ar-Ge çalışmasıyla hafif ticari versiyona kavuştu. 2011 yılı sonuna kadar Adapazarı'nda toplam...

Toyota Adapazarı fabrikasında üretilen binek Verso modeli Ar-Ge çalışmasıyla hafif ticari versiyona kavuştu. 2011 yılı sonuna kadar Adapazarı'nda toplam 43 bin 380 adet Verso üretecek olan şirket bunun 3 bin 340 adedini ticari versiyon Active olarak bantlardan indirecek. Verso Active modelinin 3 bini Türkiye pazarında, 340'ı ise Avusturya, Norveç ve Danimarka'da satışa sunulacak. Toyota Pazarlama CEO'su Ali Haydar Bozkurt, Verso Active'in hafif ticaride bir ara çözüm olduğunu belirterek bu model haricinde tamamen bir hafif ticari platformu taşıyacak bir aracın üretilmesi için de tekliflerinin değerlendirildiğini belirtti.

Verso'nun binekten ticariye çevrilmesiyle satıştaki ÖTV oranı yüzde 37'den 10'a düşecek. Böylece 1.6 lt benzinli model, 5 koltuklu kombi versiyon 37,5 bin TL, 2 koltuklu van versiyon 36,5 bin TL fiyata sahip oldu. Binek versiyonun tüm donanım listesini üzerinde taşıyan Verso Active'de diz hava yastığı ile birlikte 9 hava yastığı, ESP standart olarak yer alıyor. Toyota bu modelle VW Caddy müşterisini hedefliyor.

Dünyada 8,42 milyon araç satarak dünya liderliğini koruyan Toyota'nın en hızlı büyüdüğü ülkelerden biri Türkiye oldu. 2009 yılı mayıs ayında distribütörlüğü Sabancı'dan devralan ALJ Grubu, satışlarını önceki yıla göre yüzde 61 artırarak 40 binin üzerine taşıdı. Türkiye'de hafif ticari araç pazarında eksik kalan marka bu başarıyla birlikte Adapazarı fabrikasında Türkiye'ye özel bir model üretmeye başladı. Verso modeli 7 koltuklu binek versiyonun yanı sıra, hafif ticari araç sınıfında 2 ve 5 koltuklu olarak satışa çıktı. Ali Haydar Bozkurt'un açıklamasına göre aralık ayında yakalanan 8 bin 500 adetlik satışla Avrupa'da en çok Toyota satılan ülke Türkiye oldu. 2010'da Türkiye, Toyota Avrupa'nın 6. büyük pazarı haline geldi. Türkiye 22 binden fazla Corolla satışıyla dikkat çekti, Avrupa'da satılan her 3 Corolla'dan biri Türkiye'de yola çıktı. Şirket 2011'de 50 bin, 2012'de 55 bin ve 2013'te de 62 bin araç satmayı hedefliyor.




ZAMAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.