Türkiye’ye gelen en büyük konteyner gemisi Asyaport’a yanaştı

Türkiye’ye gelen en büyük konteyner gemisi Asyaport’a yanaştı

4 futbol sahasına eşit büyüklükte olan dev konteyner gemisi MSC Samar, Tekirdağ’daki Asyaport Limanı’na yanaştı. MSC Samar, Türkiye’ye gelen en büyük konteyner gemisi olma özelliğini taşıyor.

Asyaport Limanı’na yanaşan dev konteyner gemisi MSC Samar, 400 metre uzunluğu ve 62 metre genişliği ile 4 futbol sahasına eşit, Paris’teki Eiffel Kulesi’nden ise yaklaşık 100 metre daha uzun. Gemi, Türkiye’ye gelen en büyük konteyner gemisi olma özelliğini de taşıyor. MSC Samar 24.000 TEU’luk yük kapasitesiyle bir kasabanın erzak ihtiyacını aylarca karşılayabilecek kapasiteyi sırtında taşıyor.

msc-samar-plaket.jpgGeminin kaptanına liman yönetimi tarafından plaket takdim edilirken konteyner gemisi burada gerekli yüklemelerini yaptıktan sonra Tekirdağ’dan ayrılacak.

msc-samar-toplu.jpgYalnızca Tekirdağ Asyaport’a yanaşabiliyor

Avrupa ülkelerindeki sıkışıklıktan dolayı ülkede sadece Tekirdağ’a yanaşabildiğini ifade eden Asyaport Limanı Planlama Müdürü Kaptan Gökmen Azaklı, “Gemi yaklaşık 3 bin 82 konteyner tahliyesi yaparak bizim limanımızdan İspanya’nın Barcelona Limanı’na gidecek. Bizim için son derece gurur verici bir olay. Bu tür büyük gemiler, uğrak yaptıkları ülkelerin ekonomilerin, ülkedeki deniz sektörünün önemini ortaya koyar” dedi.

msc-samar-asyaport-uzak.jpg

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.