Türkiye’nin otomotiv sektörü Almanya‘da buluşuyor

Türkiye’nin otomotiv sektörü Almanya‘da buluşuyor

Messe Frankfurt, 1971 yılından beri otomotiv sektörü için uluslararası fuar ağını birleştirmeye devam ediyor. İki yılda bir Frankfurt’ta düzenlenen...

Messe Frankfurt, 1971 yılından beri otomotiv sektörü için uluslararası fuar ağını birleştirmeye devam ediyor. İki yılda bir Frankfurt’ta düzenlenen ve otomobil yedek parça sektörünün nabzının tutan Automechanika Frankfurt, bu yıl 11-16 Eylül 2012 tarihleri arasında Frankfurt’ta gerçekleştirilecek. Uluslararası platformda Otomotiv Yedek Parçaları, Sistemler, Elektronik Parçaları, Onarım ve Bakım Ürünleri, Aksesuarlar, Araba Yıkama ve İstasyon dolum ekipmanları ve otomobiller için her türlü detay fuarda bulunacak. Automechanika Frankfurt, büyüklüğü ve uluslararası boyutu bakımından sektörün en büyük ticari fuarı.

Automechanika Frankfurt’a Türkiye’den olan ilgi hem katılımcı firma hem de ziyaretçi bakımından oldukça yüksek. Automechanika Frankfurt’a bu sene Türkiye’den 244 firma katılacak. Fuara ayrıca her yıl olduğu gibi Türkiye’den yaklaşık 3 bin ziyaretçinin katılması bekleniyor.

Geçtiğimiz yıl 305.000 metre kare alanda 181 ülkeden 155 bin ziyaretçiyi ağırlayarak uluslararası katılımda Messe Frankfurt fuarları tarihinde bir rekora imza atan Automechanika Frankfurt fuarında 76 ülkeden 4 bin 400 katılımcı firma da ürün ve hizmetlerini sergilemişti. Fuarın uluslararası çapta ziyaret edilme oranı yüzde 56 idi. Fuarın bu yıl da büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Yeni mobilite şekilleri ve kavramları günümüzün en sıcak gündemlerinden biri. Artık sadece araçlara odaklanmak yeterli değil. Otomotiv endüstrisi büyük bir değişim içerisinde. Sektörle ilgisi yokmuş gibi görünen birçok alan da bu yıl çerçeveye dahil olacak. 11-16 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek Automechanika Frankfurt fuarında geleceğin mobilitesi uluslararası boyutta kapsanacak. Otomobile katma değer katan tüm konular fuarda yer alacak. Bu kapsamda birçok katılımcı firma orijinal ekipman, sistemlerin yenilenme ve modernizasyonu, otomobil ve şarj aksesuarları, atık yönetimi, geri dönüşüm gibi alanlarda yenilikçi çözümlerini sergileyecek. Pil üreticileri, güneş ve rüzgar enerjisi gibi yenilenebilir enerji alanında hizmet veren firmalar, geleceğin otomotiv mekaniklerini eğitecek üniversite ve eğitim merkezleri de fuarda bulunacak.

Her fuarda düzenlenen ve önemli uluslar arası konuşmacıları ile otomotiv sektörünün önemli konferanslarından biri olan Automechanika Akademi, bu yıl da sektöre ışık tutacak. Automechanika Akademi’nin yanı sıra öne çıkacak bir başka etkinlik Emisyon azatlımı, enerji ve materyal verimliliği yönünden öne çıkan ürünler  bir kez daha çevre dostu bölüm olan “Green Directory” alanında bulunabilecek. Fuar kapsamında ayrıca önemli ödüller dağıtılacak.

 www.lojiport.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.