Türkiye’den Ukrayna’ya parsiyel ve kargo yükü taşımacılığı

Türkiye’den Ukrayna’ya parsiyel ve kargo yükü taşımacılığı

Türkiye’den Ukrayna’nın tüm bölgelerine ihracat ve transit içerikli yük gönderimi yapılmaktadır. Yapılan sevkiyatlar genel itibarı ile komple tır nakliyesi şeklinde devam etse de, parsiyel nakliye talep ve gönderileri de önemli boyutlara ulaşmıştır.

Ülkemizin dış ticaret yaptığı ülkelerle ilgili yapılan son güncel araştırmalara göre bilhassa doğu Avrupa ülkelerine yapılan ihracatın önemli oranda artış gösterdiği görülmektedir. Bu ülkeler arasında yer alıp aynı zamanda ülkemizin Karadeniz sınır komşularından olan Ukrayna ile yapılan ticaret çalışmaları son dönemlerde ulaşmış olduğu en yüksek seviyelerde seyretmektedir.

Türkiye’den Ukrayna’nın başta başkent Kiev olmak üzere güneyden kuzeye tüm bölgelerine ihracat ve transit içerikli yük gönderimi yapılmaktadır. Yapılan sevkiyatlar genel itibarı ile komple tır nakliyesi şeklinde devam etse de, parsiyel nakliye talep ve gönderileri de önemli boyutlara ulaşmıştır. Ukrayna parsiyel nakliye konusunda son zamanlarda gelen yoğun talepler lojistik firmaları tarafından dikkate alınmış, bir çok taşıma şirketi Ukrayna’ya parsiyel ve kargo taşıma hizmetleri içerisine de girmişlerdir.

Uluslararası ticari çalışmalar yaptığımız tüm ülkelerle ilgili olduğu gibi Ukrayna’ya yapılan parsiyel nakliye çalışmaları da İstanbul parsiyel depolarından çıkışlar yapılacak şekilde gerçekleşmektedir. Ülkemizin tüm şehirlerinden İstanbul depolarına toplanan parsiyel ve kargo kapsamlı yük grupları depolarda tırlara aktarıldıktan sonra yine İstanbul gümrüklerinden ihracat veya transit kapsamlı gümrükleme işlemlerinin yapılmasından sonra yola çıkarılmaktadır.

Türkiye’den hareket edildikten sonra İki ayrı güzergah üzerinden taşıma yöntemleri kullanılarak yapılan Ukrayna parsiyel taşıma hizmetleri karayolu sınır kapıları çıkışlı Bulgaristan ve Romanya üzeri gidebiliyorken, Haydarpaşa, Karasu ve Zonguldak gibi limanlarımız üzerinden roro gemisi ile de sevk işlemleri yapılmaktadır. Her iki güzergahta da kullanılan varış süreleri ortalama aynı olup Ukrayna’nın muhtelif bölgelerine teslimatlar 4-5 gün gibi bir süre zarfında yapılmaktadır.

Ukrayna’ya yapılan parsiyel nakliye çalışmaları her ne kadar ihracata yönelik olsa da sıklıkla olmasa da zaman zaman gelen Ukrayna ithalat parsiyel taşıma talepleri de bulunmaktadır. Ülkemiz de Ukrayna nakliye hizmetleri sunan lojistik firmalarının büyük bir kısmı ithalat parsiyel nakliye çalışmaları yapmıyorsa da sayıları az da olsa bu tür çalışmalar içerisinde bulunup hizmet sunan firmalarda mevcuttur.

Ukrayna ile yapılan gerek ihracat gerekse ithalat parsiyel nakliye çalışmalarında teslimatlar büyük oranda gümrük noktalarına yapılabiliyorken müşteri talepleri doğrultusunda adrese teslim veya antrepo teslimi şeklinde de yapılabilmektedir.

Haber: Mehmet Ali BAL
haber kaynağı: İstanbul lojistik firmaları

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.