Türkiye'den kalkan silah yüklü gemi alıkonuldu

Türkiye'den kalkan silah yüklü gemi alıkonuldu

Gemide görevli bir kişi, İtalya’dan siyasi sığınma talep ederek polise ifade verdi. Lübnanlı olduğu belirtilen bu gemi görevlisi, geminin Türkiye’den Libya’ya silah taşımak için kullanıldığını öne sürdü.

BBC Türkçe’nin İtalyan basınından aktardığına göre, Lübnan bandıralı gemi hakkında Fransız basınında yer alan silah ve askeri araç sevkiyatı yaptığı yönündeki iddialar üzerine İtalya’nın Cenova limanında pazartesi gününden bu yana bekletildiği bildiriliyor. Fransız basınında çıkan haberlerde, Türk Deniz Kuvvetleri’ne ait fırkateynlerin Türkiye’den Trablus’a giden ‘Bana’ gemisine eşlik ettiği, bu durumun da Fransa ordusu tarafından tespit edildiği bildirilmişti.

Geminin, Libya’ya yükünü boşalttıktan sonra yeni yük almak için geldiği İtalya’nın Cenova limanında bekletildiği bildiriliyor. İtalyan basınındaki haberlere göre gemide görevli bir kişi, İtalya’dan siyasi sığınma talep ederek polise ifade verdi. Lübnanlı olduğu belirtilen bu gemi görevlisi, geminin Türkiye’den Libya’ya silah taşımak için kullanıldığını öne sürdü.

La Repubblica gazetesinde bugün yer alan haberde ise geminin kaptanı hakkında yasadışı silah ticareti iddiasıyla soruşturma başlatıldığı belirtildi. Ayrıca geminin son günlerdeki rotasının detaylı olarak belirlenmesi amacıyla gemi mürettebatının cep telefonlarına el konulduğu bildirildi.

‘Bana’ gemisinin rota takibini sağlayan ‘transponder’ sisteminin, geminin Libya’ya seferi sırasında bir süre kapatıldığı, bu sebeple güzergahının şeffaf olmadığı iddiası üzerine, İtalyan makamlarının, el konulan cep telefonlarının coğrafi konum belirleme özellikleri sayesinde geminin izlediği rotayı tespit etmeyi amaçladığı belirtiliyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.