Türkiye-Ukrayna arası kara ve denizyolu nakliye çalışmaları

Türkiye-Ukrayna arası kara ve denizyolu nakliye çalışmaları

Standart kuru yük kapsamında bulunan ürünlerin taşınması tenteli tırlar ile sağlanmakta olup yüklenen yük gruplarının izin verilen maksimum tonaj sınırı olan 22 ton ağırlığı geçemeyecek şekilde ayarlanması gerekmektedir.

Ülkemizin Karadeniz sınır komşularından olan Ukrayna ile Türkiye’nin ticari ilişkileri içinde bulunduğumuz dönem itibarı ile önemli ivme kazanmış olup özellikle ihracat alanında yoğunluk devam etmektedir. İki ülke arasında yapılan ticari anlaşmalar çerçevesinde ülkemizde üretimi yapılmakta olan neredeyse tüm yerli üretim mamüllerin Ukrayna’ya sevk ediliyor olması yıllık bazda ortaya çıkan verilerinde önemli ölçüde arttığını göstermektedir.

Ukrayna’ya satışı gerçekleşmiş olan ticari ürün gruplarının sevk işlemleri ülkemiz genelinde faaliyet gösteren Türk ve Ukrayna nakliye firmaları tarafından yapılmaktadır. Standart kuru yük kapsamında bulunan ürünlerin taşınması tenteli tırlar ile sağlanmakta olup yüklenen yük gruplarının izin verilen maksimum tonaj sınırı olan 22 ton ağırlığı geçemeyecek şekilde ayarlanması gerekmektedir. Türkiye’den Ukrayna’ya yapılan tır sevkiyatlarında genellikle roro ile devam eden güzergahlar kullanılmaktadır.

Ülkemizin İstanbul/Haydarpaşa, Sakarya/Karasu ve Zonguldak limanlarından haftanın belirli günleri hareket planları olan roro gemileri ile sevk işlemlerine alınan taşıma araçları Ukrayna varışlarını genellikle Odesa şehrinde bulunan limanlar üzerinden gerçekleştirmektedirler. Ukrayna’nın başta başkent Kiev olmak üzere tüm şehirlerine sevkiyatlar adresten adrese kapı teslimi şeklinde yapılmaktadır.

Komple tır taşımacılığında adrese teslim olarak yapılan nakliye işlemleri parsiyel taşımalarda İstanbul depo çıkışlı olarak hareket edip Ukrayna şehirlerinde gümrük teslimi olarak gerçekleşmektedir. Müşteri taleplerine bağlı olarak istisnai durumlarda parsiyel taşımalarda da adrese teslim hizmet veren nakliye kuruluşlarımız mevcuttur. Ukrayna nakliye çalışmaları kapsamında çalışmalar yapan lojistik firmalarımız yapılan nakliye çalışmalarında Türk ve Ukrayna plakalı tırlar ile taşımacılık hizmetleri sunmaktadırlar.

Türkiye’nin tüm üretim tesislerinden yapılan yüklemeleri takiben hareket eden taşıma araçları Ukrayna’nın tüm bölgelerine roro gemisi çıkışına bağlı olarak ortalama 5 günlük süre zarfında teslimat gerçekleştirebilmektedir. Türkiye’den Ukrayna’ya genel olarak sevkiyatı yapılan ürünler genel itibarı ile kuru yük kapsamında olup tenteli tırlar ile taşınan türde ürünler olsa da, yaş sebze meyve ve kimyevi maddeler gibi ısı ayarlı olarak taşınması gereken ürün gruplarının nakliyesi frigo dorse tırlar ile de düzenli sevkiyatlar yapılmaktadır. Gabari dışı durumunda bulunan ağır nakliyat yük grupları da lowbed dorse taşıma araçları ile yine aynı yol ve yöntemler izlenerek taşınmaktadır.

Haber: Mehmet Ali BAL
Haber kaynağı: Lojistik firmaları

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.