Türkiye-Soçi feribot seferleri başlıyor

Türkiye-Soçi feribot seferleri başlıyor

Türkiye ile Soçi arasında Şubat ayında feribot seferleri başlayacak. İlk olarak Samsun-Soçi arasında haftada iki sefer yapacak feribotlar, Mayıs ayında Soçi ise Trabzon arasındaki hizmet vermeye başlayacak.

GTRK Vesti Soçi’nin Soçi il yönetimi basın servisine dayanarak verdiği habere göre, Türkiye ile Soçi arasında feribot seferleri başlayacak.

Habere göre, programın uygulanması iki aşamada gerçekleşecek. Şubat ayında Samsun ve İmeretinskiy limanları arasında, sebze ve meyve nakliyatı için kalıcı bir feribot hizmeti kurulacak. Feribotlar şehirler arasında haftada iki sefer yapacak. Yapılan açıklamaya göre, navlun hacmi haftada 600-700 ton olacak.

Ayrıca, Mayıs ayında Soçi ile Trabzon arasındaki doğrudan deniz seferlerinin yeniden başlatılması planlanıyor.  Feribotlar, haftada iki kez yolcu ve araç taşıyacak.

Uzmanlar, başlaması planlanan bu seferlerin Türkiye ve Gürcistan’ın Karadeniz kıyılarından  turist çekeceğini, Soçi ve yakınındaki diğer bölge turizmine olumlu katkıları olacağını belirtiyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.