Türkiye-Romanya ihracat ve ithalat nakliye çalışmaları

Türkiye-Romanya ihracat ve ithalat nakliye çalışmaları

Türkiye’den Romanya’ya gümrüklü, ticari yük ve eşya taşımacılığının alabildiğince yüksek seviyelerde bulunduğu günümüzde taşıma şirketlerine de önemli görevler düşmektedir.

Uluslararası ticaret alanında neredeyse dünya ülkelerinin tamamı ile ikili ilişkiler içerisinde bulunan ülkemiz özellikle Romanya gibi sınırlarımıza yakın ülkelerle olan ticarette son dönemlerde önemli ölçüde hacim gelişimi yaşamaktadır. İki ülke ticaret erbaplarının karşılıklı işbirlikleri neticesinde ağırlıklı olarak ihracat kısmen de ithalat verilerinin tavan yapmakta olduğu gözlemlenmektedir.

Türkiye’den Romanya’ya gümrüklü, ticari yük ve eşya taşımacılığının alabildiğince yüksek seviyelerde bulunduğu günümüzde taşıma şirketlerine de önemli görevler düşmektedir. İhracat işlemleri gerçekleşmiş olan Romanya nakliye yük gruplarının sevk işlemlerini yükün durumu ve müşteri taleplerine göre gerek komple gerekse parsiyel taşıma şeklinde olmak üzere farklı yollarla nakleden şirketlerimiz ağırlıkları 24 tona kadar olan yük gruplarını komple tır, ebat ve ağırlık itibarı ile küçük çapta olan ürün gruplarını ise parsiyel nakliye yöntemi ile taşımaktadırlar.

Ülkemizin tüm bölgelerinde üretilmekte olan çeşitli taşınabilir yük gruplarının komple tır bazında olanlarını bulundukları adreslerden almak sureti ile taşıyan lojistik firmaları parsiyel kapsamında bulunan ürünleri ise İstanbul’da bulunan depolara iç nakliye yapılmak suretiyle getirilmesinin ardından sevk işlemleri yapılmaktadır. Komple tır yüklerinin ihracat veya transit gümrük işlemleri yine aynı şehrin gümrük noktalarında yapılabiliyorken parsiyel yüklerin gümrükleme işlemleri İstanbul gümrüklerinden yapılmaktadır.

İki ülke arasında sağlanmakta olan yük taşıma organizasyonları ülkemiz genelinde lojistik çalışmalarını sürdüren firmalar ile Romanya nakliye firmaları arasında yapılan ortak işbirliği çerçevesinde gerçekleşmektedir. Türk ve Romanya plakalı taşıma araçlarının kullanılmakta olduğu Türkiye-Romanya hattında ihracat ve ithalat yük taşıma işlemlerinin yanı sıra yine Romanya’dan Türkiye üzeri İran, Irak, Suriye, Azerbaycan, Gürcistan ve Ermenistan gibi ülkelere üçüncü ülke kapsamlı transit içerikli yük taşıma işlemleri de yine Türk ve Romen taşıma şirketleri tarafından yapılmaktadır.

Bu tür üçüncü ülke kapsamlı transit yük taşımacılığında gönderici veya alıcı firmaların talepleri doğrultusunda aktarmalı veya direkt servis taşıma yöntemlerinden biri tercih edilmektedir. Türkiye-Romanya lojistik hattında kullanılmakta olan araç ve sürücüleri bu yola aşina olduklarından taşıdıkları yükleri yükleme veya teslim noktası fark etmeksizin ortalama 3 gün gibi kısa bir süre zarfında Romanya’da adrese teslim edebilmektedir.

Haber: Mehmet Ali BAL
Haber kaynağı: İstanbul lojistik firmaları

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.