Türkiye-Özbekistan karayolu parsiyel ve kargo taşımacılığı

Türkiye-Özbekistan karayolu parsiyel ve kargo taşımacılığı

Türkiye genelinde üretilmekte olan yerli ürünlerimizin Özbekistan şehirlerine sevk edilmesi her ne kadar komple tır taşımacılığı anlamında olsa da bilhassa son dönemlerde artış gözlenen parsiyel ve kargo talepleri önemli artışlar gösteriyor.

Türk Cumhuriyetleri arasında yer alıp ülkemizin dış ticaret firmalarının en fazla ihracat ve ithalat nakliye çalışmaları yapmakta olduğu Özbekistan ile ticaretimiz uzun bir geçmişe dayanmaktadır. Uzun yıllardan bu yana yapılan çalışmaları çeşitli evrelerden geçmiş olan Özbekistan ile ticari ilişkilerimiz son hali ile oldukça tatminkâr durumda yer almaktadır.

Türkiye genelinde üretilmekte olan yerli ürünlerimizin Özbekistan şehirlerine sevk edilmesi her ne kadar komple tır taşımacılığı anlamında olsa da bilhassa son dönemlerde artış gözlenen parsiyel ve kargo talepleri göz ardı edilmeyecek yoğunluğa ulaşmış bulunmaktadır. Buna bağlı olarak Türk ve Özbekistan nakliye firmaları bu tür taşıma yöntemi ile daha yakından ilgilenmeye başlamış iki ülke arasında yapılmakta olan gerek ihracat kapsamlı gerekse ithalat içerikli parsiyel taşımacılığı konusunda kapsamlı çalışmalar içerisine girmişlerdir.

Ülkemizden Özbekistan’a parsiyel nakliye hizmetleri İstanbul ilimizde bulunan parsiyel çıkış noktalarında yapılan depolama ve paketleme işlemlerine müteakip taşıma araçlarına aktarıldıktan sonra yine İstanbul’da bulunan gümrük noktalarından ihracat gümrükleme işlemlerinin yapılmasının ardından yola çıkarılacak şekilde sunulmaktadır.

Ülkemizin tamamından Özbekistan’a sevk edilmesi planlanan ticari ve gümrüklü ihracat veya transit kapsamlı parsiyel ve kargo yük grupları bulundukları şehirlerden hareketle iç nakliye yolu ile İstanbul depolarına gönderilmektedir. Özbekistan nakliye faaliyetleri içerisinde bulunan lojistik şirketlerinin birçoğu İstanbul ilimizde parsiyel nakliye organizasyonları yapmaktadırlar. Komple tır nakliyesi yapan taşıma şirketlerinin tamamına yakınının aynı zamanda grupaj hizmetleri de sunuyor olması bu alanda rekabeti oldukça yüksek seviyelere taşımıştır.

Özbekistan parsiyel nakliye zemininde ki bu rekabet beraberinde kaliteli hizmet sunma ve en uygun navlun teklifleri ile iş alma yöntemlerinde oldukça etkin rol üstlenmiştir. Özbekistan’a parsiyel taşıma işlemleri komple tır taşımada yapılmakta olan işlemlerle aynı olup kullanılan güzergah ve varış süreleri de genel itibarı ile aynı şekildedir.

Komple tır taşıamcılığında olduğu gibi parsiyel taşımada da Gürcistan, Azerbaycan, Kazakistan üzeri güzergah ile Gürcistan, Rusya, Kazakistan üzeri olacak şekilde alternatif yollar kullanılmaktadır. Her iki güzergahın kullanımında da mesafe ve süre eş değer olduğundan taşıma aracının Özbekistan teslim noktalarına ulaşması ortalama 15 gün gibi bir süreye tekabül etmektedir.

Haber: Mehmet Ali BAL
Haber kaynağı: Lojistik firmaları

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.