Türkiye ETMS gücü ile tanışıyor

Türkiye ETMS gücü ile tanışıyor

ETMS Yazılım Uzmanı Aydın Doğan, "Eğer sektörden kazanç sağlamak istiyorsanız öncelikle yolcu gözünden olaya bakmanız gerekiyor’ dedi. 2002 yılından...

ETMS Yazılım Uzmanı Aydın Doğan, "Eğer sektörden kazanç sağlamak istiyorsanız öncelikle yolcu gözünden olaya bakmanız gerekiyor’ dedi.

2002 yılından bu yana turizm ve taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren ETMS Elektronik&Yazılım, bilet satış otomasyonları ve araç ekran sistemlerini kendisine ana faaliyet alanı olarak belirledi. Sektörde uzmanlaşmış kadrosu ile teknolojik yenilikleri sürekli takip eden firma, Türkiye genelinde ulaşım sektörünün önde gelen şirketlerine yazılım ve danışmanlık desteği vererek yılda14 milyon adet bilet satışı geçekleştiriyor.

ETMS Elektronik&Yazılım hakkında bilgiler veren ETMS Yazılım Uzmanı Aydın Doğan, Türkiye de turizm ve taşımacılık sektöründe ilk akla gelen firma olduklarını belirterek müşteri memnuniyetini en üst düzeyde sağlamayı amaçladıklarını söyledi. ETMS’nin işletim sistemi dahil hiçbir partnerden yardım almadan sadece kendi geliştirdiği yazılımları kullandığını vurgulayan Doğan, “Yaptığımız projelerde müşterilerimizin A’dan Z’ye tüm ihtiyaçlarına çözüm üretiyoruz. Dolayısıyla müşterilerimiz herhangi bir sorunla karşılaştıklarında muhatap bulmakta zorlanmıyorlar” dedi.

‘5 saniyede yıllık raporunuza alın!’

‘ETMS yazılımlarının en büyük üstünlüğü hız ve performansıdır’ diyen Doğan, firmaların ilerleyen zamanlarda artan data ihtiyaçlarına göre sistemde kesinlikle yavaşlama olmadığını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim yazılımlarımızda yıllık kontenjan karşılaştırmalı taşınan yolcu raporunuzu almak için 5 saniye beklersiniz. Kolay arayüz ve anlaşılabilir cinsiyet, renk ve resimler sayesinde çalışanlarınıza programı öğretmek için eğitim vermek zorunda kalmazsınız. Yazılımlarımız web tabanlı bir uygulama olduğu için herhangi bir kurulum gerektirmiyor. Her türlü internet tarayıcısında çalışabiliyor. Ayrıca programı kurmak ve yazıcı ayarlamak için şubelere gitmenize gerek duymuyorsunuz.”

‘Kartsız üyelik sistemi ile 3 milyon üye sayısını yakaladık’

ETMS’nin GSM üzerinden üyelik sistemini geliştiren ilk firma olduğunu kaydeden Doğan bu uygulama ile yolcular içinde büyük kolaylıklar sağladıklarını söyledi. Sistem sayesinde kart taşımadan güvenli bir şekilde üyelik işlemlerinin gerçekleştirilebildiğini ifade eden Doğan, “Bu uygulama ile ulaşım sektörüne ve diğer tüm sektörlere iyi bir örnek oluşturduk. Yolcunuza kolay hizmet sunarsanız tercih sebebi olursunuz ve yolcunuzda size karşı büyük bir sadakat oluşur. ETMS Yolcu Sadakat Sistemine kayıtlı üye sayısı3 milyon kişiye ulaştı ve bu rakam bizi başarılı olduğumuza inandırdı. GSM operatörü olarak Turkcell, Avea veya Vodafone ile ortak şartlarda çalışabilirsiniz. İsterseniz ETMS’nin geliştirdiği Android uygulaması sayesinde bu işlemi hiçbir operatöre gerek duymadan kendiniz sadece bir sim kartla SMS adeti 0.013 TL’ye yapabilirsiniz” diye konuştu.

‘Ayda 9 milyon TL’nin üzerinde online satış rakamını yakaladık’

Firmalara yönelik özel web sitesi ve online satış desteği vermekte olduklarının altını çizen Doğan, sitenin tasarımı ve içeriği konusunda bir ajans mantığıyla çalıştıklarına değinerek sözlerine şöyle devam etti: “Vaat ettiğimiz internet satış başarı oranımız yüzde 20’dir. Bu işlem ile satılan biletlerden herhangi bir komisyon ödemiyorsunuz. Şuan desteğini verdiğimiz firmaların aylık internet satış ciroları ortalama 9 milyon TL’nin üzerindedir. Bu rakamdaki en büyük pay kolay ve güvenli online satış sayfasına sahip olmamızdır.

‘Call center modülü satışları artırıyor’

Firmaların çağrı merkezleri için özel uyarlanabilen call center modülü ile ihtiyaçlara cevap verdiklerini belirten Doğan “İnternetten veya yazıhanelerinizden uzakta olan ve telefonla firmanıza ulaşan yolcunuz telefonu kapatmadan biletini güvenli bir şekilde satın alabiliyor. Bu uygulama firmanın satışlarında ciddi artışlar sağlıyor, aynı zamanda iptal edilen asılsız rezervasyonlarda da ciddi azalmalara yol açıyor. Yaptığınız rezervasyonu ya gelirse diye beklemez zorunda kalmıyorsunuz” şeklinde konuştu.

‘Kurumsal bir firma olamazsanız bizimle çalışmanızın bir anlamı yok!’

Önümüzdeki dönemde bilet satış otomasyonları alanında yatırım yapacak olan firmaların çözüm ortaklarını seçerken oldukça dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan Doğan, “Bu konuda yapılması gereken tek şey otogara gidip otobüslerdeki doluluğa bakarak ardından bankolara geçip hangi firmaların önünde kuyruk yoksa o firmanın kullandığı programı tercih etmek gerekiyor. Ayrıca diğer önemli bir konuda 7/24 destek almak çok önemlidir. Bizim firmalarımıza önerdiğimiz yöntemlerin başında marka olmaları, özel uygulama ve satış politikaları geliştirmeleri, rakiplerinden ayrılmaları, farklılıklarını yolcusuna hissettirmeleri, kendi strateji ve hedeflere sahip olmaları gerektiğidir. Aksi takdirde bizimle çalışmasının bir mantığı yoktur. Kampanya ve satış tekniklerindeki esneklik sayesinde alışıla gelmiş yöntemlerin dışına çıkabilir, kendinize yeni iş ortakları bulabilir ve global firmalardan destek sağlayabilirsiniz” diye sözlerini sürdürdü.

‘Program satmıyor, hizmet veriyoruz’

‘Bizi farklı yapan en önemli özellik; bizler kendimizi destek verdiğimiz firmanın personeli yerine koyarız’ diyen Doğan, “Programımız satılık değildir. Aldığımız ücret verdiğimiz danışmanlık ve desteğin karşılığıdır. Ekran başı ya da otobüs sayınıza göre maliyetiniz artmaz. Geliştirdiğimiz projeler, özel istekleriniz ve yeniliklere de ayrıca ücret ödemezsiniz. Bizce ulaşım firmaların en büyük yanılgısı teknolojik yenilikleri kullanmak değil sahip olmak istemesidir. Bugün son teknoloji dediğimiz bir ürün 2 yıl sonra çöp olmaktadır. Programı satın almak, lisans haklarını devir almak çok yüksek maliyetler demek. Bunun mantıklı bir yatırım şekli olmadığını düşünüyoruz ve bizi tercih etmek isteyen firmaya bu konuyu mutlaka belirtiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Hacı Yusuf ÖZER / LOJİSTİK EKİPMANLAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.