Türk TIR’larına yol Tekirdağ’dan açılıyor

Türk TIR’larına yol Tekirdağ’dan açılıyor

Şimdiye kadar zorluklar içinde ve kısıtlı sayıda Halkalı ve Çerkezköy’den yapılan treylerlerin demiryoluyla taşınması, günlük 100 TIR kasası hedefiyle Tekirdağ’ın yeni açılan lojistik kapısı Medlog tren istasyonundan başlıyor.

Ya yol bulacaksın ya da yol açacaksın

Türk tırlarının ihracat yüklerini Avrupa’ya ulaştırmakta karşılaştığı en büyük zorluk Macaristan başta olmak üzere bazı ülkelerin transit geçiş vizelerinde cimri davranması. Zaman ve döviz kaybına sebep bu uygulamaya çare olacak alternatif “TIR Kasa” larının demiryolu ile taşınması.

Şimdiye kadar zorluklar içinde ve kısıtlı sayıda Halkalı ve Çerkezköy’den yapılan bu taşıma modeli Tekirdağ’da yeni açılan Medlog Tren istasyonundan başlatılıyor.

Medlog Demiryolu Operasyon Müdürü Çağlar Uzun'dan alınan bilgiye göre, ilk deneme tren seferi Tekirdağ’ın kurtuluş günü olan 13.Kasım’da başlatılacak.

Uzun, yeni hatla ilgili şu bilgileri verdi: "Türk TIR’larının ihracat yüklerini Avrupa’ya ulaştırmakta karşılaştığı en büyük zorluk Macaristan başta olmak üzere bazı ülkelerin transit geçiş vizelerinde cimri davranması. Zaman ve döviz kaybına sebep bu uygulamaya çare olacak alternatif ise “TIR Kasa”ların demiryolu ile taşınması. Şimdiye kadar zorluklar içinde ve kısıtlı sayıda Halkalı ve Çerkezköy’den yapılan bu taşıma modeli Tekirdağ’da yeni açılan Medlog Tren istasyonundan başlatılıyor. İlk deneme tren seferi Tekirdağ’ın kurtuluş günü olan 13 Kasım’da başlatılacak. Bu seferlerin TCDD’nin sağlayacağı imkanlara bağlı olarak yakın zamanda günlük 100 “TIR Kasa”sına çıkması mümkün olabilecek.”

Tekirdağ’dan Avrupa’ya açılan yeni yolun ihracatçılarımıza ve lojistik kuruluşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.

Selçuk ONUR - LOJİPORT

medlog.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum