Türk lojistikçilerin ofis açtığı ülke 100'ü aştı

Türk lojistikçilerin ofis açtığı ülke 100'ü aştı

Türk lojistikçilerin ofis açtığı ülke sayısı 100'ü aştı.Lojistik sektöründe globalleşme hızlandı. Avrupa’dan Amerika’ya, Uzakdoğu’dan Asya’ya 100’den fazla ülkede lojistikçilerimizin yurt dışındaki ofis sayısı 200’e yaklaştı.

Lojistik sektöründe globalleşme hızlandı. Avrupa’dan Amerika’ya, Uzakdoğu’dan Asya’ya 100’den fazla ülkede birbiri ardına yeni şirketler kuran lojistikçilerimizin yurt dışındaki ofis sayısı 200’e yaklaştı. Onlar artık sadece Türkiye’nin yükünü taşımıyor. Türkiye bağlantılı olmayan hatlar da açıyor. Barsan, Ekol, Arkas gibi büyük kurumsal şirketlerimiz uluslararası Türk lojistik markası olma hedeflerine emin adımlarla koşuyor.

BARSAN GLOBAL LOJİSTİK

Dünya çapında en hızlı yayılan ve en fazla ofisi bulunan şirketlerden biri Barsan Global Lojistik. Yurt dışında 22 ülke ve 61 farklı lokasyonda güçlü operasyon yapısıyla Barsan, başta Japonya, Rusya, Çin, Avustralya ve Meksika’da olmak üzere dokuz ülkede daha yeni ofis açmaya hazırlanıyor. Şirket kısa sürede tüketim pazarlarının yüzde 86’sında olmayı hedefl iyor.

Arkas da yurt dışında hızla büyüyen şirketlerimiz arasında. Arkas’ın Yunanistan, Lübnan, İtalya, Monako, Fransa, Bulgaristan, Portekiz, Romanya, İspanya, Ukrayna, Cezayir, Rusya, Fas, Libya, Mısır ve Çin’in de aralarında bulunduğu 25 ülkede ofisi bulunuyor. Arkas’ın limancılıkta da yurt dışında ortaklıkları bulunuyor. Konteyner gemi sayısı 50’yi geçen şirket yurt dışında mevcut hatlarını hızla genişletiyor.

EKOL LOJİSTİK

Ekol de yurt dışında hızla büyüyen ve markalaşma yolunda emin adımlarla ilerleyen şirketlerimizden biri. Almanya, İtalya, Yunanistan, Fransa, Ukrayna, Bosna Hersek, Romanya, Macaristan, İspanya, Polonya, Çekya, Bulgaristan, İran ve Slovenya’da 80 lokasyonda 7 binin üzerindeki çok uluslu çalışanıyla Avrupa’nın önde gelen lojistik sağlayıcıları arasında. Avrupa’da kendi trenleri ile taşıma yapan 2.büyük şirket olan Ekol, geçtiğimiz eylül ayında Macaristan’ın Budapeşte şehri ile Almanya’nın Köln şehri arasında yeni bir blok tren hattını devreye soktu. Bu hat Ekol’ün Türkiye bağlantılı olmayan ilk blok tren hattı. Şirket son olarak yüzde 90 büyüdüğü Fransa’da geçtiğimiz günlerde iki yeni ofis daha açtı. Paris’te açılan şubesiyle Ekol, daha çok ulusal ve uluslararası dağıtım hizmetlerine odaklanacak. 1.600 metrekarelik deposu ile tesis, ayrıca Paris ve Sete arasındaki demiryolu bağlantısından sorumlu olacak ve Avrupa’nın kuzeyiyle daha fazla bağlantı geliştirecek. Yeni açılan diğer ofis Lyon’da Ekol, ulusal ve uluslararası dağıtım yapacak. Daha çok navlun sevkiyat acentesi olarak işleyecek bu şube her yönden akışı yönetebilecek. Ekol Fransa Ülke Müdürü Tuğrul Sarıkahya, Ekol’ün Lyon’daki hedefinin Avrupa’nın doğu ve güney ülkelerine yeni trafik hatları yaratmak olduğunu söyledi.

MARS LOJİSTİK VE SERTRANS

Yine Türkiye’nin önde gelen lojistik şirketlerinden Mars Lojistik ve Sertrans'ın da yurt dışında şirketleri bulunuyor. Mars’ın Lüksemburg, Trieste, Guangzhou ve Shanghai’da ofisleri bulunuyor. Kıta Lojistik’in Almanya, Rusya, Kazakistan, Suudi Arabistan Kuzey Irak’ta ofisleri bulunuyor. Bulgaristan ve Romanya’da ofisleri bulunan Sertarans, yakın zamanda Avrupa’da ve Körfez ülkelerinde yeni yatırımlar planlıyor. Geçtiğimiz yıl lojistikçilerin Turquality ve Marka Destek Programı kapsamına alınmasının önü açılmış, Türkiye’nin önde gelen büyük lojistik firmaları da kapsama alınmak için sıraya gitmişti. Turquality ile birlikte lojistikçilerin yurt dışındaki yatırımları kuşkusuz daha da hızlanacak. Bu belgeyi ilk alan şirketlerden biri de Ekol oldu. Aynı zamanda Kıta Lojistik Genel Müdürü olan UTİKAD Başkanı Emre Eldener, Kıta Lojistik’in de geçtiğimiz günlerde Turquality kapsamında marka teşvik programına da dahil olduğunu açıkladı. Turquality’nin sunduğu avantajlar sayesinde Kıta’nın yurt dışında birkaç ofis daha açmayı hedeflediğini belirten Eldener, diğer birçok lojistik şirket için de aynı durumun geçerli olduğunu söyledi. Eldener, “UTİ- KAD üyesi yaklaşık 15 şirket Turquality programına alınmak için başvuru yaptı ya da başvuru hazırlığı yapıyor. Turquality kapsamına alınan şirketlerin yurt dışı yatırımları da hızlanacak” dedi. Sertrans Logistics de bu firmalardan biri. Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Keleş ile yaptığımız sohbette bu sürecin tamamlanmasıyla yurt dışı yatırımlarının da hızlanacağını söylemişti. Görünen o ki , Turquality desteği lojistikte yeni bir dönemi başlatacak. (Aysel Yücel-Dünya)

ihracaat-2.jpg

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.