Türk kaptan, Kuveyt’te kurtarılmayı bekliyor

Türk kaptan, Kuveyt’te kurtarılmayı bekliyor

Bir yıldır Kuveyt’in Shuaiba Limanı’nda bağlı olan Katarlı Aswan şirketine ait M/VUla gemisinin Türk kaptanı mahsur kaldığı ulke ve gemiden artık Türkiye’ye dönmek istiyor.

2019 Ekim ayında 2 aylık kontrat ile gemiye katılan Kaptan Yusuf Sencer Sotan, 16 ayın ardından mahsur kaldığı gemiden ve ülkeden ayrılabilmek için yetkililerden ve Cumhurbaşkanı’ndan yardım talebinde bulundu. Aylardır maaş alamayan personelin açlık grevi  başlattığı gemide Türk kaptan haricinde bir Azerbaycan Türkü başmühendis, bir Bangladeşli ve 16Hintli personel bulunuyor. Şirketin tamamen terk ettiği, Palau bayrak devletinin bayraktan attığı gem iile ilgili tüm tasarruf hakkını elinde tutan Kuveyt Liman otoritesi personelin gemiden ayrılmasına müsaade etmiyor.

mahsur-kaptan-(1)-002.jpgUluslararas ıDenizcilik Örgütü IMO, Uluslararası Çalışma Örgütü ILO, Uluslararası Taşımacılık Çalışanları Federasyonu ITF dahil tüm global ve yerel otoritelerin haberdar olduğu ve üzerinde çalıştığı konu ile ilgili hiç kimse Kuveyt yetkililerini ikna edip personelin gemiden ayrılmalarını sağlayamıyor. Türk Kaptan Yusuf Sencer Sotan, mental ve psikolojik olarak artık dayanma gücünün kalmadığını belirterek, Türk Dışişleri yetkilileri ve Cumhurbaşkan ıRecep Tayyip Erdoğan’ın yardımlarıyla Türkiye’ye, ailesine ve sevdiklerine dönmek istediğini kaydetti.

mahsur-kaptan-(1).jpgmahsur-kaptan-(2).jpgmahsur-kaptan-(4).jpgmahsur-kaptan-(5).jpgErkan ZAMBAK – GEMLİK / LOJİPORT (ÖZEL)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.