Türk icadı KGS yurt dışına açılıyor

Türk icadı KGS yurt dışına açılıyor

Radyo Frekansı ile Tanımlama (RFID) teknolojisi temeline dayanan, otoyol ve köprülerden hızlı geçişi sağlayan Türk yapımı Hızlı Geçiş Sistemi (HGS),...

Radyo Frekansı ile Tanımlama (RFID) teknolojisi temeline dayanan, otoyol ve köprülerden hızlı geçişi sağlayan Türk yapımı Hızlı Geçiş Sistemi (HGS), yurt dışına da ihraç edilmeye çalışılıyor.

HGS'nin yurt dışında da kulanılması için çalışan bir firmanın CEO'su İsmail Meral, dünyada bu alanda çalışan 4-5 firma olmasına karşın, sadece genel bir elektronik ücret toplama çözümünün ötesinde diğer tüm ödeme sistemleri ile entegre edilebilir, işletme ve kullanıcılara yönelik gelişmiş raporlama ve yönetim özelliklerine sahip yerli bir teknoloji olan HGS'nin, birçok alanda genişleyebilir esnek sistem mimarisiyle gelişmiş bir "elektronik ücret toplama" sistemi olduğunu bildirdi.

Pasif RFID teknolojisi ile otoyol elektronik ücret toplama sistemlerinin ilk olarak ABD'de uygulandığını ve sonrasında geliştiğini anlatan Meral, şu bilgileri verdi:

"Değişen yaşam dinamikleri doğrultusunda büyükşehir yaşamında hayatımızın önemli bir kısmı trafikte geçiyor. Özellikle İstanbul gibi metropollerde ücretli yollar trafiği rahatlatmak amacıyla yapılırken bu yollardaki ücret toplama süreçlerinin oluşturduğu lokal trafik problemleri kamunun önemli bir problemi halini aldı.

Bu doğrultuda ülkemizde 90'lı yıllardan beri uygulanan farklı ücret toplama teknik ve teknolojileri kullanıldı. Bu teknolojilerden KGS, durarak ödeme özelliği sebebiyle trafik sıkışıklığına yeterli bir çözüm oluşturamazken, OGS ise ekonomik sebepler ile istenilen hacme bir türlü ulaşamadı. İşte HGS tam da bu amaçla kullanıcı açısından ucuz ve kolay temin edilebilir, işletmeci açısından ise esnek ve ekonomik olarak işletilebilen bir sistem olarak tasarlanarak kısa sürede kabul gören bir sistem haline geldi"

HİNDİSTAN İNCELİYOR, FİLİPİNLER İLE SÖZLEŞME İMZALANDI

"HGS'nin 10 yıl boyunca ülke ekonomisine katkısı en az 500 milyon dolar olacak" diyen Meral, dünyanın da yeni nesil Türk mühendislerin geliştirdiği çözümüne ilgi duymaya başladığını ve aralarında ABD ve Japonya'dan bazı önemli firmaların arasından sıyrılarak Filipinler ile sözleşme imzaladıklarını kaydetti. Meral, Ulaştırma Bakanlığının da desteği ile hazırlanan yerli HGS'yi yurtdışına ihraç etmekten onur duyduklarını kaydetti.

Filipinler'de hem nakit hem de OGS sisteminin bulunmasına karşın vatandaşlarının "pahalı" olduğu gerekçesiyle OGS'yi tercih etmediğini anlatan Meral, bu ülke ile yapılan anlaşma doğrultusunda HGS'yi Filipinler'deki mevcut ücret toplama sistemi ile uyumlu hale getirdiklerini vurguladı. İsmail Meral, ilk etapta 200 bin araç için 3 milyon dolarlık anlaşmayı imzaladıklarını ancak toplam sayının 2014 sonuna kadar 1 milyon adeti geçeceğini kaydetti.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.