Otoyollarımız, Latin alfabesi kullanmayan plakalara beleş

Otoyollarımız, Latin alfabesi kullanmayan plakalara beleş

Sayıştay, plakasında Latin alfabesi bulunmayan araçlara kesilen cezaların ve bu araçların otoyol geçişlerinde ödemesi gereken ücretlerin tahsil edilemediğini tespit etti.

Sayıştayın, Karayolları Genel Müdürlüğü hesaplarına ilişkin ilişkin 2024 yılı denetim ve faaliyet raporu yayımlandı. Raporda üç önemli tespite yer verildi.

Raporda, plakası Latin alfabesiyle yazılmayan bazı araçların otoyol geçiş ücretleri ve idari para cezalarının muhasebe kayıtlarına işlenmediği belirtildi.

AĞIRLIK SINIRI KAĞIT ÜZERİNDE KALDI

Ayrıca Sayıştay, KGM’nin ağırlık denetimlerinde kanunun öngördüğü yaptırımların eksik uygulandığını tespit etti.

Buna göre, ağırlık sınırının yüzde 20'sini veya faha fazlası taşıyan araçlara ceza kesilse de kanunun emrettiği gibi fazla yük boşaltılmadan yola çıkmalarına izin verildiği ortaya çıktı.

Denetim istasyonlarının yetersizliği ve polis-jandarma desteğinin bulunmaması bu uygulama açığının başlıca nedenleri arasında gösterildi.

Sayıştay, KGM’nin geçiş yolu izni veya uygun görüşü alınmaksızın karayollarına bağlantı sağlayan yapı ve tesislerin bulunduğunu, bunlara idari para cezası uygulanmadığını da belirledi.

Bu tespit üzerine KGM tarafından bulgu konusu hakkında gerekli çalışmaların başlatılacağı ifade edildi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.