Türk deniz turizmi sektöründen Avrupa'ya çıkarma

Türk deniz turizmi sektöründen Avrupa'ya çıkarma

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, deniz turizmi sektörünün önde gelen firmaları ve Ege’nin turizm merkezleri ile beraber 21-29 Ocak tarihlerinde Almanya Düsseldorf’ta düzenlenecek olan dünyanın en önemli denizcilik fuarı Boat Düsseldorf’a katılacak.

2016 yılında zor bir sezonu geride bırakan Türk deniz turizmi sektörü, ülke tanıtımı için ara vermeden çalışıyor. İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, deniz turizmi sektörünün önde gelen firmaları ve Ege’nin turizm merkezleri ile beraber 21-29 Ocak tarihlerinde Almanya Düsseldorf’ta düzenlenecek olan dünyanın en önemli denizcilik fuarı Boat Düsseldorf’a katılacak. İzmir’in turizm cennetleri olan Dikili, Ayvalık ve Çeşme, “Come Surf Turkey” ismiyle kurulacak stantta, 65 ülkeden 250 bin ziyaretçinin gezdiği fuarda tanıtılacak. İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, turizm sektörünün geçen sezon büyük kayıp yaşadığını, yeni sezonun da zor geçeceğini söyledi. Öztürk, “Ancak mevcut tabloya teslim olmayacağız. Ülkemiz için 2017’de daha çok çalışıp daha fazla üreteceğiz. Ülkemiz ekonomisi için turizmin önemini yaşadığımız sıkıntı vesilesiyle bir kez daha gördük. Turizmdeki kaybı azaltmak ve en çok katma değer üreten deniz turizminde ülkemizi tanıtmak için çalışmalara ara vermeyeceğiz” dedi. 

“TÜRKİYE’YE GELİN”

Fuarda Avrupa’nın en büyük turizm acenteleri ile bir araya geleceklerini açıklayan Öztürk, “Ülkemizin güvenli olduğunu vurgularken, dünyanın dört bir yanından tüm misafirlerimizi gönül rahatlığı ile bu güzellikleri görmeye davet edeceğiz. Dünyanın en büyük denizcilik fuarı Boat Düsseldorf’da tüm imkânlarımızla başta Ege olmak üzere Türkiye kıyılarının güzelliklerini ortaya koyacağız” diye konuştu. Boat Düsseldorf’taki İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nin “Come Surf Turkey” standında Dikili, Ayvalık ve Çeşme’nin her yönüyle tanıtılacağını belirten Öztürk, şöyle konuştu: “Rüzgâr sörfünde Alaçatı, Dikili ve Ayvalık; dalış turizminde Karaburun ve Ayvalık artık deniz turizmi ve su sporlarında uluslararası birer marka oldu. Su sporlarında gözde ülkeyiz. Bölgemizdeki yat limanları kapasitelerinin çok üzerinde doluluk oranlarına sahip. Turizmde ve denizcilikteki zenginliğimizi daha fazla ziyaretçiye ve gelire dönüştürmek için her fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğiz”.

LOJİPORT

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.