Türk bayraklı gemileri daha ileriye taşıyacağız

Türk bayraklı gemileri daha ileriye taşıyacağız

İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Tamer Kıran Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda konuştu. Kıran, 'Türk bayraklı ve Türk sahipli gemileri daha ileri taşımak için çalışacağız' dedi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın yeni meclisinin hayırlı olmasını dileyen İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Tamer Kıran, ‘Armatörlük konusuna değinmek istiyorum. Önümüzdeki dönemde bu konuları görüşeceğiz. Her sorunun, sizlerin yardımıyla çözüleceğini düşünüyorum ama bu dönemde özellikle önem vermemiz gereken konu, Türk sahipli gemi filosunu nasıl artırılacağı olmalı. Bununla beraber Türk bayrağına dönüşün olup olamayacağı’ şeklinde konuştu.

Denizcilik sektörünün sermaye sıkıntısından bahseden Tamer Kıran, 'Günümüzde önemli bir gerçek var, bu da sermaye. Sermaye biliyorsunuz ki ürkek ve konforu seviyor. En ufak bir sıkıntıyı gördüğü zaman başka limanlara gidiyor ve oralara sığınıyor. İçinde bulunduğumuz dünyanın rekabet şartları içerisinde, armatörlerde buna çok aykırı hareket edemiyor. İşte burada devletler işin içine giriyor. Devletler yapabildiği kadar yatırımcısını, armatörünü desteklemeye çalışıyor. Biz yeni dönemde sizlerinde destekleriyle Türk bayraklı, Türk sahipli gemileri daha ileri taşımak için çalışacağız' diye konuştu.

Deniz turizminin başladığını ve çeşitli sorunların olduğunu dile getiren Kıran, 'Sezon altı ay içinde bittiği için mümkün olan en kısa sürede birşeyler yapmak niyetindeyiz. Bununla ilgili bakanımızın yardımını bekliyoruz. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımızın ilk meclis toplantımıza katılımı, bizlere önümüzdeki dönem için çok büyük cesaret ve güç veriyor' dedi.

Tamer Kıran, Metin Kalkavan'a 16 yıl boyunca sektöre ve Deniz Ticaret Odası'na yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür ederek, plaket takdim etti.

Çağla PULATKAN / DENİZ HABER AJANSI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.