Tur-Kon Konteyner Taşımacılık ve Denizcilik A.Ş.’ye 4 ayrı teşvik

Tur-Kon Konteyner Taşımacılık ve Denizcilik A.Ş.’ye 4 ayrı teşvik

TURKON Holding'e bağlı Tur-Kon Konteyner Taşımacılık ve Denizcilik A.Ş.’ye tam 4 teşvik birden verildi. Yatırım tutarı 4 milyar 675 milyon TL olan şirkete, her proje için gümrük vergisi muafiyeti ve KDV istisnası da sağlandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ocak ayına ilişkin yatırım teşvik belgesi listesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre sürekli faiz karşıtı açıklamalarda bulunan iktidar şirketlere faiz desteği yağdırdı.

Toplam bin 496 yatırım teşvik belgesinin verildiği ocak ayında, belge alan projelerin yatırım tutarı 83 milyar 93 milyon 49 bin 808 lira olarak hesaplandı. Yatırımların gerçekleştirilmesiyle 34 bin 131 kişinin istihdam edilmesi planlanırken bu teşviklerin 617’sinde şirketlere ‘faiz desteği’ sağlandı. Bu teşvikle sabit yatırım tutarının yüzde 70'ine kadar kullanılan krediye ilişkin ödenecek faiz bakanlık tarafından karşılanacak.

Teşvik belgesi alan firmalar arasında iktidara yakınlığıyla bilinen şirketler de yer aldı. Tur-Kon Konteyner Taşımacılık ve Denizcilik A.Ş.’ye tam 4 teşvik birden verildi. Yatırım tutarı 4 milyar 675 milyon TL olan şirkete, her proje için gümrük vergisi muafiyeti ve KDV istisnası da sağlandı.

Şirket TURKON Holding’e bağlı olarak faaliyet yürütüyor. Holding’in yönetim kurulu başkanlığını ise AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Nevzat Kalkavan yapıyor. 2016 yılında "Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi Anadolu'nun İnşa Başlangıç Töreni"nde konuşan Erdoğan, Kalkavan’la projenin süresi için pazarlık yapmıştı. Yine holdingin İcra Kurulu Başkanı olan Metin Kalkavan ise 17 Aralık sürecinde ses kaydıyla gündeme gelmişti. Ses kayıtlarına göre Erdoğan, Kalkavan’dan bir ihaleye çağrılmadıklarına dair bir yazı yazmasını ve bu yazıyı Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER), kendisinin özel kalemine de gönderilmesini istemişti.

KAYNAK: Mustafa KÖMÜŞ – BİRGÜN Gazetesi

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.