TÜDEV'de Alp Özalp dönemi bitti

TÜDEV'de Alp Özalp dönemi bitti

TÜDEV’in Olağan Genel Kurulu 20 Aralık Pazartesi günü yapıldı. Toplantıda, TÜDEV'in Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı beş dönem ve 10 yıldır yapan...

TÜDEV’in Olağan Genel Kurulu 20 Aralık Pazartesi günü yapıldı. Toplantıda, TÜDEV'in Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı beş dönem ve 10 yıldır yapan Alp Özalp başkan olmayacağını açıkladı.

Türk Deniz Eğitim Vakfı’nın (TÜDEV) Olağan Genel Kurul toplantısı 20 Aralık 2012 Pazartesi günü yapıldı. Toplantıda TÜDEV’in yeni yönetim kurulu üyeleri belli oldu. TÜDEV’de beş dönem Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Alp Özalp, toplantıda ‘aday olmayacağını’ açıkladı.

Tuzla’daki TÜDEV Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda yapılan Olağan Genel Kurul toplantısına, DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Armatörler Birliği Başkanı Şadan Kalkavan, DTO Yönetim Kurulu üyeleri Süalp Ürkmez, Başkanvekili Halim Mete, Tamer Kıran, Rıdvan Kartal, DTO Meclis Başkanvekili Faruk Ürkmez, TÜDEV Yönetim Kurulu Başkanı Alp Özalp, GESAD Başkanı Ziya Gökalp, Meclis Üyesi ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu Üyesi Ziya Kalkavan, dekanlar, öğretmenler ve denizcilik sektörünün temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda ilk olarak Başkanlık Divanı’nın seçimi yapıldı. Yapılan seçimler sonucunda Divan Başkanlığı’na Adil Göksu, Başkan Yardımcılığı’na Rıza Nur Öncü, Katip üye olarak da Başak Aydemir getirildi.

ÖZALP’DEN DUYGU YÜKLÜ VEDA KONUŞMASI

Daha sonra kürsüye gelen TÜDEV Yönetim Kurulu Başkanı Alp Özalp, TÜDEV İktisadi İşletmesinin faaliyetlerinden oluşan Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu’nu okudu. Ardından daha “aday olmayacağını” açıklayan TÜDEV Yönetim Kurulu Başkanı Özalp, duygu yüklü bir veda konuşması yaptı.

Konuşmasında, kendisini, duygularını, isteklerini, yaşamını ve TÜDEV’de yapmaya çalıştıklarını anlatan Özalp, samimi açıklamalarıyla salondakilere duygulu anlar yaşattı. Topluma karşı benimsediği minnet hislerini 1978’den bu yana yaklaşık 34 yıldır birçok sivil toplum kuruluşunda insanlık için gönüllü çalışmaya yönelttiğini ifade eden Özalp, “Bu yaşam tarzımdan dolayı huzur ve mutluluk duyuyorum. Başarının sırrının cesaret kavramı ile başladığının bilinci içinde oldum. Bu benim bir nevi düsturum oldu. Dostluğun hizmetlerin temeli olduğuna, hizmetlerinse dostluğu güden ve güçlendiren olduğuna inandım. Bu bana çok ama çok dost, çok az düşman kazandırdı” dedi.

HİÇBİR ZAMAN SİLGİM KALEMİMDEN ÖNCE BİTMEDİ

Görev süresi boyunca onurlu, iyi niyetli, ölçülü ve çalışkan olmaya çalıştığını belirten Alp Özalp, konuşmasında zaman zaman özeleştiri de yaptı. “Kararlarımda, bence en iyisini seçtim ve TÜDEV’deki yaşamı ve çalışmayı hoş ve kolay yapmaya çalıştım” diyen Özalp, bu 10 yıl içinde öğrencilere her geçen gün yeni bir şeyler daha verdiklerini görünce kendi içinde yaşam sevincinin coştuğunu, güçlendiğini ve zenginleştiğini ifade etti. Aynı zamanda özgürlüğünden de hiç ama hiç taviz vermediğini ifade eden Alp Özalp, “TÜDEV’deki görev sürem içinde sevdiğim, paylaştığım ve çoğalttığım tüm güzellikleri tekrar tekrar hissettim ve sevdim. İyiyi kötüden ayırmak için hep kendi kalbimin sesini dinledim ve bundan dolayı silgim hiçbir zaman kalemimden önce bitmedi” şeklinde duygularını dile getirdi. Özalp, TÜDEV’e ve görevine her zaman büyük bir sevgi ile bağlandığını ve burada karakterinin kesinlikle azim olduğunu da vurguladı.

ADAY OLMAYACAĞIM

Salondakilere, “Sizlerle, siz değerli dostlarımla espri anlayışım içinde hep yaşama yeni bir anlam getirmenin sevincini paylaştım. İnsanın anlayışının istekle ve duygularla demlenen ve tadına doyulmaz bir oldu olduğunu hiç unutmayalım” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Özalp, TÜDEV’in 8 Temmuz 2002 tarihinde beri beş dönem ve 10 yıldır yaptığı Yönetim Kurulu Başkanlığı’nın sonuna geldiğini ve yapılacak seçimlerde aday olmayacağını açıkladı. Bu 10 yıllık süre içinde yapılan her genel kurulun bütün detaylarıyla rapor halinde açıklandığını ve resmi belge haline getirildiğini hatırlatan Özalp, “Bunları tekrar anlatarak reklam yapmak istemiyorum. Canınız çekerse şöyle bir bakmanız yeterli olacaktır” şeklinde konuştu.

BENCE DOĞRU OLANI YAPTIM

TÜDEV’deki görevinden Vakıf ve Vakfın kurs eğitiminden, Piri Reis Üniversitesi’nin kurulmasına kadar yaptıkları tüm çalışmalardan huzur ve mutluluk içinde, kendisi açısından ‘görevini gerçekten yapmış bir başkan’ olarak ayrıldığını vurgulayan Özalp, konuşmasına şöyle devam etti:

“Varsa başarı takdiri takdirsizlere ve denizcilik camiamıza aittir. Bu 10 yıllık güzel denizcilik eğitimi yolculuğumda hiç Amerika’yı yeniden keşfetmeye çalışmadım. Eğitim ve öğretim konusunu, bizlerden, yani denizci işadamlarından daha iyi bilen hocalarımıza ve akademisyenlerimize bırakmayı, kendimi daha çok yöneticilik yaparak, yol göstererek, onların önlerini açmaya, sorunlarını çözmeye, maddi konuları müsrif olmadan halletmeye ve manevi konularda doğruyu bulabilmeye yönelttim. Eleştiride her zaman cimri ama övgüde eli açık davrandım. Yıkmak için değil hep yapmak için çalıştım. Bence doğru olanı yaptım. Bu 10 yıldır yaptığım her şeyin ve söylediğim her sözün hep arkasında oldum ve yaşamım boyunca da olacağım. Dilerim bu değerli ve başarılı vakıfta bundan sonra da böyle olur.”

Konuşmasının son bölümünü teşekkürlere ayıran Aydın Özalp’in teşekkür listesi bir hayli kabarıktı. Öncelikle görev süresi boyunca destek gördüğü ve “Değerli Ağabeyim” diye hitap ettiği Şadan Kalkavan’a teşekkür ve şükranlarını sunan Özalp, ardından sırasıyla görev süresi boyunca İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) yönetimine gelen başkanlara ve “Değerli Dostlarım” diye hitap ettiği Cengiz Kaptanoğlu ve Metin Kalkavan’a, TÜDEV’in geçmiş dönem başkanlarından Pekin Baran, Ferit Biren, Tuğrul Selek, Halim Mete ile her zaman kendisine destek verdiğini belirttiği Sefer Kalkavan ve Erol Yücel’e teşekkür etti.

Teşekkür konuşmaları sırasında Özalp’in bir hayli duygulandığı gözlendi. “Yeteneklerimiz birbirimize olan güveni doğurdu, bu güven heyecanımızı doğurdu, heyecanımız da bence dünyaları fethetti” sözlerinin 10 yıl süresince yönetim kurullarında çalıştığı çok değerli üyeleri ve danışmanları için olduğunu vurgulayan Özalp, “Beş dönem içinde yönetim kurulu üyeliği yapmış Mehmet Salih Kalkavan, Engin Kaptanoğlu, Korkut Omur, Başak Akdemir, Süalp Ürkmez, Şadan Kaptanoğlu, Erkan Dereli, Erhan Bayraktar, Tamer Kıran, Rıdvan Kartal, Hakan Karakaya, İbrahim Mete, Bahri Mete, Murat Er ve Ziya Kalkavan’a çok teşekkür ederim. Danışmanlarım Sayın Rıza Nur Öncü Amiralime, Yılmaz Dağcı Ağabeyime ve değerli dostum Mustafa Larçin’e çok teşekkür ederim” dedi.

MÜFİT HOCA’MDAN “DÜZGÜN İNSAN OLMAYI” ÖĞRENDİM

Kendisine destek ve güç veren Vakfın Mütevelli Heyeti’nin gelmiş geçmiş ve bugünkü üyelerine de ayrı ayrı teşekkür eden Alp Özalp, kendisinden “düzgün insan, adam olmayı öğrendim” dediği Müfit Yıldırmalp’e ise ayrıca teşekkür etti. Özalp, Müfit Yıldırmalp için, “Evet, biri var ki, öyle sevdiğim saydığım bir hoca var ki, ona çok ama çok teşekkür ederim. Ondan çok şey öğrendim. Türkiye’deki eğitim ve öğretimin önemli noktalarını öğrendim. Olaylara karakterim içinde soğukkanlılıkla yaklaşmayı, becerebildiğim kadarıyla öğrendim. Eğitimi veren ve eğitimi alan insanın önemini öğrendim. Kısacası düzgün insan, adam olmayı öğrendim. Siz olmasaydınız ne bu kadar hızlı gelişebilirdik ne de bu kadar kısa süre içinde bu üniversiteyi kurabilirdik” ifadelerini kullandı.

Özalp, konuşmasında TÜDEV’in genel müdürleri Server Çalbaş, Mehmet Aydın, Prof. Dr. Süleyman Özkaynak ve özellikle son yıllarda çok büyük özveriyle çalıştığını belirttiği Çetin Erzor’a, Avrupa projelerini getiren ve TÜDEV’in isminin yurtdışında duyulmasını sağlayan Koordinatör Prof. Reza Ziaratti’ye ve Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Kamil Sağ’a da ayrı ayrı teşekkür etti. Piri Reis Üniversitesi eski Rektör Vekili Prof. Dr. Mahmut Barla’ya, TÜDEV’in tüm genel kurul toplantılarında Divan Başkanlığı yapan ve “Ağabeyim” diye hitap ettiği Adil Göksü’ya ve Divanlarda görev yapmış tüm üyelere ve TÜDEV çatısı altında gerçekleştirilen ve sekiz yıl süren Gemi Adamları Sınav Merkezi’nin (GASM) başkanı olarak yaklaşık yazılı ve online 15 bin sınav gibi bir rekor kırarak çok yüksek bir başarı sergileyen Boray Konuksever’e de teşekkür etti. Özalp, Vakıf İktisadi İşletmesi’nde ve üniversitede görev yapmış ve yapmaya devam eden rektör yardımcıları, dekanlar, akademik kadro, genel sekreter, bölüm başkanları, müdürler, hocalar, eğitim gönüllüleri ve tüm profesyonel kadro ve çalışanlara da teşekkür etmeyi unutmadı.

Özalp, Piri Reis Üniversitesi’nin kuruluşunda kendisine yürekten destek veren ve eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç’e de “özel olarak” teşekkür etti. Özalp’ın teşekkür ettiği isimler arasında PRÜ’nin kuruluşuna destek veren ve üniversiteye Piri Reis adını veren Prof. Dr. Ethem Tolga ile Prof. Dr. Nemci Yüzbaşıoğlu ve Prof. Dr. Süheyl Batum da yer aldı.

Uzun bir teşekkür listesinin ardından Özalp, konuşmasını şöyle noktaladı:

“TÜDEV’e, TÜDEV İktisadi İşletmesi’ne, TÜDEV Çeşme Yat kaptanlığı Eğitim Merkezi’ne ve Piri Reis Üniversitesi’ne ‘emeği geçmiş herkes ama herkese’ candan, gönülden, yürekten, elini sıkan, dostça, kardeşçe, sevgi dolu, sarılan, kucaklayan, kocaman, koskocaman bir teşekkür ediyorum. Ben Alp Özalp, yaşantım boyunca bu ülkeyi kurtaran, güzel Türkiye Cumhuriyetimizi kuran, özgür, laik, bağımsız ve demokratik yaşantımızı sağlayan, yüce Atatürk’ümüzün gösterdiği ve çizdiği yoldan, O’nun ilke ve devrimlerinden hiç ama hiç çıkmadım ve hiç ayrılmadım. Şimdi de O’nun “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir” sözleriyle sizlere sıcak, sımsıcak bir veda ediyorum.”

Konuşmasının ardından, TÜDEV Yönetim Kurulu Başkanı Alp Özalp’e, Armatörler Birliği Başkanı Şadan Kalkavan tarafından bir teşekkür plaketi verildi. Toplantıda, daha sonra yeni yönetim kurulu listeleri oylandı ve onaylandı.

KALKAVAN: HEP BİRLİKTE ÇOK DAHA BÜYÜK İŞLERE İMZA ATACAĞIZ

TÜDEV’in Olağan Genel Kurul toplantısında son olarak kürsüye DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan geldi. Kar yağışından dolayı Genel Kurul’a katılımın düşük olduğunu belirten Kalkavan, TÜDEV Yönetim Kurulu Başkanı Alp Özalp’in güzel konuşmasını bu nedenle az kişinin dinleyebildiğini söyledi. Alp Özalp ile birlikte geçirdikleri süre içinde kavga da ettiklerini, fikir ayrılıkları da yaşadıklarını ifade eden Kalkavan, “Ama her toplantı bitiminde kol kola çıktık o salondan. Her zaman kol kırılır, yen içinde kalır. Siz de son derece güzel ve yapıcı bir konuşma ile veda ettiniz, size teşekkür ediyorum. Burada çok büyük işler yapıldı. Bunların hepsini tek tek anlatmak mümkün değil. Faaliyet Raporu’nda dinledikleriniz dışında da bu kadar yıl içinde çok güzel şeyler yapıldı. Az uğraş vermedik. Bizler hep birlikte çok daha büyük işlere imza atacağız. Biz DTO olarak kazandıklarımızın önemli bölümünü eğitime yatırdık, yatırmaya da devam ediyoruz. En son bir özel vakfa ait Zirve Üniversitesine de simülasyon kurduk. Bu da bir ilk. Gaziantep’de deniz yok ama biz oraya da denizi götürdük bir anlamda” dedi. Hava koşulları nedeniyle konuşmasını kısa kesen DTO Yönetim Kurulu Başkanı Kalkavan, Alp Özalp’a ve TÜDEV’de emeği geçen herkese yürekten teşekkür etti.

Seçimler sonucu TÜDEV’de yeni yönetim kurulu şöyle oluştu:

2012-2014 DÖNEMİ YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELER

Metin KALKAVAN

Süalp Ömer ÜRKMEZ

Murat ER

Hakan KARAKAYA

İbrahim METE

M. Ziya KALKAVAN

Bahri METE

2012-2014 DÖNEMİ YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELER

A.Serdar ŞEKERCİ

Erdinç DOĞRUYOL

Cenk İsmail KAPTANOĞLU

Burak AKAT

Yalçın KALKAVAN

Selda CERRAHOĞLU

A.Ebru ÜRKMEZ

Ferhunde SARAÇOĞLU

2012-2014 DÖNEMİ DENETLEME KURULU ASİL ÜYELER

Şadan KALKAVAN

Fuat MİRAS

Adil GÖKSU

2012-2014 DÖNEMİ DENETLEME KURULU YEDEK ÜYELER

Çetin KAYA KALKAVAN

İlhan KARAVELİOĞLU

Faik ŞEKERCİ

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.