Transocean'a 401 milyon dolar

Transocean'a 401 milyon dolar

Meksika Körfezi'nde patlayan ve 11 kişinin ölümü ile büyük bir çevre krizine neden olan petrol sızıntısına neden olan ve BP adına petrol çıkarma...

Meksika Körfezi'nde patlayan ve 11 kişinin ölümü ile büyük bir çevre krizine neden olan petrol sızıntısına neden olan ve BP adına petrol çıkarma işlemini gerçekleştiren Transocean şirketinin sigortadan 401 milyon dolar alacağı öğrenildi. Bu paranın 200 milyon dolarının ise patlamada hayatını kaybedenlerin aileleri ile çevrenin temizlenmesi amacıyla kullanılacak. Geriye kalan 201 milyon doların ise şirketin kasasına kalacağı konuşuluyor. Bu arada sigorta tarafından karşılanan paranın bölgeden çıkarılacak petrolden elde edilecek gelirlerin daha da üstünde olması bazı çevreleri rahatsız etti.

TIKAMA DA İŞE YARAMDI

Meksika Körfezi'nde deniz dibindeki petrol kuyusunun yol açtığı sızıntıyı durdurmak için çelik ve betondan özel olarak inşa edilen 100 tonluk dev blok da işe yaramadı. Deniz tabanına indirilen ve sızıntının olduğu noktaya oturtulan oda şeklindeki içi boş blokla ilgili uzun süredir devam eden çalışmalardan bir sonuç alınamadı. Buz kütlelerine benzeyen metan kristallerinin, hazırlanan bu odanın iç duvarlarını kapladığı ve bu nedenle sistemin çalışmadığı bildirildi. Petrol madenciliğinde ilk kez denenen bu yöntemle, petrolün bu odanın içine akması ve bu odaya bağlı bir tüple de su üstünde bulunan tankerlere aktarılması planlanıyordu. Kuyudan günde 757.000 litre petrol deniz suyuna karışıyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.