Toyota’dan Avrupa için dizel kararı

Toyota’dan Avrupa için dizel kararı

Japon menşeli, dünyanın en büyük otomotiv firmalarından biri olan Totoya, bu sene içerisinde Avrupa’daki dizel üretimi ve satışını sonlandıracağını açıkladı. Firma, hibrid üretimine yoğunlaşarak elektrikli araç üretimini geliştirmeyi hedefliyor.

Japon menşeli, dünyanın en büyük otomotiv firmalarından biri olan Toyota, bu sene içerisinde Avrupa’daki dizel üretimi ve satışını sonlandıracağını açıkladı. Firma, hibrid üretimine yoğunlaşarak elektrikli araç üretimini geliştirmeyi hedefliyor. Bununla birlikte firmanın bu kararı almasındaki en büyük etken olarak, geçtiğimiz sene Avrupa’daki dizel araç satışlarındaki payının yüzde ona kadar gerilemesi gösteriliyor.

Cenevre Otomobil Fuarı’nda yaptığı açıklama ile Toyota, bu sene içerisinde Avrupa’daki dizel araç satışlarını sonlandıracağını ifade etti. Japonya menşeli Toyota’nın Avrupa Başkanı Johan van Zyl tarafından yapılan açıklamada, binek araç türlerinde dizel üretiminin kaldırılacağını, bununla birlikte ağırlığın elektrikli ve hibrid araçlara verileceği bildirildi.

Toyota, 2012 senesinde Avrupa’daki satışlarının yüzde otuzunu dizel araçlardan sağlıyordu. Ancak geçtiğimiz sene Avrupa genelinde satılan dizel araçların yüzde on beş seviyesine inmesi, buna binaen de hibrid satışlarının yüzde kırk bire kadar çıkmasını sağlamıştı. Öte yandan senelik bazdaki hibrid satışları da yüzde otuz sekiz oranında yükselişe geçmişti. Toyota, yeni geliştireceği sistemler ile birlikte Asya’daki birçok enerji firmasıyla işbirliği yaparak elektrikli şarj istasyonları ve hidrojen yakıtı denemeleri yapmaya başladı. Dizel araçlara olan ilgi ise her geçen gün daha da azalıyor.


Ekonomi Haber

 LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.