Toyota eğitimle güçlenecek

Toyota eğitimle güçlenecek

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ, sanayinin beklentilerine cevap verecek nitelikte ve donanımda vasıflı elaman yetiştirilmesine katkıda bulunmak için 'Toyota...

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ, sanayinin beklentilerine cevap verecek nitelikte ve donanımda vasıflı elaman yetiştirilmesine katkıda bulunmak için 'Toyota Teknik Eğitim Projesi (TOYTEP)'ni hayata geçirdi.

Proje kapsamında öğrencilerin daha yeni ve profesyonel makine ve ekipmanlarla yetişmesine imkan sağlayacak fabrika, meslek liselerine laboratuvar desteği verecek.

Toyota Türkiye ve Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde, meslek liselerindeki eğitim kalitesine katkıda bulunmak amacıyla TOYTEP projesi hayata geçirildi. Üç aşamadan oluşacak projede meslek liselerinin mevcut laboratuvar koşulları iyileştirilerek öğrencilerin daha yeni ve profesyonel makine ve ekipmanlarla eğitim almaları sağlanacak. Okul sanayi iş birliğinin arttırılmasının hedeflendiği projede, teknik ve mesleki eğitim alan öğrencilerin sanayinin beklentilerine cevap verecek nitelik ve donanıma sahip olarak mezun olmaları amaçlanıyor. Bu kapsamda öğrencilere okullarda seminerler verilecek. Projenin bir diğer ayağında teknik ve mesleki eğitim veren okulların yöneticileri ve atölye şefleri Toyota'nın globalleşmiş yönetim ve üretim modelleri, girişimcilik ruhu ve kalite sistemleri konusunda bilgilendirilecek.

Proje, Toyota Türkiye'nin Arifiye ilçesindeki fabrikasında düzenlenen törenle tanıtıldı. Sakarya Vali Yardımcısı Muammer Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, Toyota Türkiye Kurumsal Strateji Planlama Koordinatörü Takanori Meguro ve okul yöneticilerinin katıldığı törende konuşan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ Genel Müdürü Orhan Özer, sosyal sorumluluk projesinin topluma katkı projesi olduğunu söyledi. Kalkınmanın en önemli gerekliliklerinden birinin sanayileşme olduğunu ifade eden Özer, işgücünün iyi eğitim almış ve kalifiye olmasının sanayileşmenin sürdürülebilirliği açısından çok önemli olduğunu dile getirdi. Bu noktadan hareketle TOYTEP projesinin geliştirildiğini anlatan Özer; "Bu proje bizim olduğu kadar ülkemizin diğer sanayi önderleri açısından da yetişmiş işgücü ihtiyacına katkı sağlayacaktır." dedi.

"EĞİTİME DESTEK İÇİN GÜCÜ OLAN HERKESİN KATKISINI BEKLİYORUZ"

Vali Yardımcısı Aksoy ise gelişimin temel aracı ve temel gücünün eğitim olduğunu vurguladı. Hangi alanda olursa olsun eğitim olmadan gelişmenin mümkün olmadığını kaydeden Aksoy şunları söyledi:

"Biz devlet olarak eğitimin gelişimi için elimizden gelen bütün gayreti ortaya koyuyoruz. Bir taraftan okul öncesi eğitim, ilköğretim, orta öğretim, yüksek öğretim ve yüksek lisans hatta mesleki eğitim gibi bütün alanlarda eğitimi geliştirmeye gayret ediyoruz. Bu yeterli oluyormu? Kesinlikle yeterli olmuyor. Eğitim bir kuruma, bir tek birime ve bir tek teşkilata bırakılacak kadar az önemli bir şey değil."

Yürüttükleri eğitim çalışmalarında mutlaka paydaş istediklerini belirten Aksoy, "Tüm kurumların, kuruluşların, bireylerin ve gücü olan herkesin katkısını hem arzu ediyoruz hem bekliyoruz. Bugün başlatılan çalışma bu kapsamda çok önemsediğimiz bir çalışmadır. İnsanımız dünya ölçeğinde bir kalite markası olan Toyota ile tanışıyor. İşbirliği geliştiriyor. Onların deneyimlerini, hem üretim deneyimi olarak hem de teknoloji olarak bilgilerini almaya çalışıyor arkadaşlarımız. Bu çalışmayı önemsiyoruz." diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Yazıcı da Türkiye'de yöneticilere yönelik ilk kez böyle bir programın hayata geçirildiğini ifade etti. Yöneticilerin eğitiminin çok önemi bir yer tuttuğunu ve önemli bir açık alan olduğunu herkesin bildiğini anlatan Yazıcı şöyle konuştu:

"Ülkemizin kalkınma planlarında mesleki eğitimin önemi her geçen gün artıyor ve kalkınma planlarında çok önemli bir yer tutuyor. Vasıflı ara eleman ihtiyacının her geçen gün arttığını düşünecek olursak bu eğitim kurumlarımızın yöneticilerininde her geçen gün yenileşmeye ihtiyaçları olduğu bir gerçektir. Proje güzel bir başlangıç olacak. Uygulamalı olarak sürdürülecek. Eğitim ve öğretime verdikleri destek için Toyota'ya minnettarız."

Törenin ardından projenin ilk adımı olan yönetici seminerleri yapıldı.


LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.