Toshiba, hibrit lokomotif üretecek

Toshiba, hibrit lokomotif üretecek

Toshiba, Almanya merkezli DB Cargo için lokomotif üretimine başlıyor. 50 adet üretilecek lokomotiflerin ilk etapta Almanya’nın Rostock şehrinde gerçekleşeceği belirtiliyor. 50 yeni hibrit lokomotifin 61 eski lokomotifin yerini alacağı ifade ediliyor.

DB Cargo CEO’su Dr Sigrid Nikutt konu hakkında açıklamada bulundu.

Dr Sigrid Nikutta, ”Toshiba ile birlikte, gelecek için hayati bir teknolojinin standartlarını belirliyoruz. Yeni tahrik sistemleri, manevra sahalarımızın yıllık yüzde 30 enerji tasarrufu ve yılda 1 milyon litre dizel yakıt tasarrufu ile kaynak açısından daha verimli bir şekilde çalışmasını sağlayacaktır. Bunun yanı sıra modern teknoloji, araçların personelimiz için kullanımını kolaylaştıracak” dedi.

Toshiba Corporation Kurumsal Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Altyapı Sistemleri ve Çözümleri Şirketi Başkanı CEO’su Takayuki Konno ise şunları söyledi; Konno, ”Toshiba, DB Cargo için Avrupa ve Japon yüksek mühendislik standartlarını birleştiren ilk Avrupa manevra lokomotifini tasarlamaktan gurur duyuyor. HDB 800’ümüz, TUV Rheinland tarafından onaylanmış SCiB lityum iyon pil sistemimiz dahil en son teknolojilerle donatılmıştır. dedi.

Toshiba imzalı lokomotifler ne zaman kullanıma sunulacak?

Hem önemli ölçüde azaltılmış dizel tüketimi ve daha düşük bakım maliyetleri lokomotiflerde göze çarpan ayrıntılar arasında.  Şirket tarafından geliştirilen lokomotiflerin 2021 yılında kullanıma sunulması bekleniyor. Test çalışmalarının ardından lokomotiflerin kullanıma hazır hale geleceği söyleniyor

Log.com.tr

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.