‘Toplu taşımaya zam zorunluydu’

‘Toplu taşımaya zam zorunluydu’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), işletme giderlerinin önemli bir kısmını oluşturan akaryakıt giderlerinde yaklaşık yüzde 15.5’lik, işçilik...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), işletme giderlerinin önemli bir kısmını oluşturan akaryakıt giderlerinde yaklaşık yüzde 15.5’lik, işçilik maliyetlerinde de yaklaşık yüzde 10’luk artış kaydedildiği belirterek, toplu taşımada yeni bir fiyat ayarlamasına gidilmesinin zorunlu olduğu bildirildi.

Büyükşehir belediyesinden yapılan açıklamada, yıllık enflasyon oranının yüzde 9.48 olarak gerçekleştiği hatırlatıldı. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

”Buna rağmen, işletme giderlerinin önemli bir kısmını oluşturan akaryakıt giderlerinde yaklaşık yüzde 15.5’lik, işçilik maliyetlerinde de yaklaşık yüzde 10’luk artış kaydedildi. Toplu taşımada yeni bir fiyat ayarlamasına gidilmesi zorunlu oldu. Yeni ayarlamaya göre, artış öğrenciler, İstanbul Kart ve akbil kullanıcılarına en az oranda yansıtıldı. Artış oranları yüzde 7 ile 10 arasında belirlendi.”

Açıklamada, Kadıköy-Kartal metrosunun yüzde 50 indirimle yolcu taşımaya devam ettiği ifade edilerek, ”Bu metro hattını kullanarak Şehir Hatları vapurlarını kullanan vatandaşlar yüzde 50 ikinci bir indirimden de faydalanıyor. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün bakımı nedeniyle Şehir Hatları vapurlarında uygulanan yüzde 50’lik indirim de devam ediyor. Vatandaşlar böylece yüzde 75 indirimden faydalanıyor” denildi.

Milliyet

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.