TIRSAN, Eskişehir’e ESRAY ile girdi

TIRSAN, Eskişehir’e ESRAY ile girdi

TIRSAN Treyler AŞ, Türkiye’deki 3. Bağımsız bayisini Eskişehir’de açtı. 21 Eylül Çarşamba günü yapılan törenle hizmete giren ESRAY Otomotiv AŞ,...

TIRSAN Treyler AŞ, Türkiye’deki 3. Bağımsız bayisini Eskişehir’de açtı. 21 Eylül Çarşamba günü yapılan törenle hizmete giren ESRAY Otomotiv AŞ, DAF ve TIRSAN markalarını bölgede temsil edecek.

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleşen açılış törenine bölge milletvekillerinin yanı sıra, TIRSAN Treyler AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu,  Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir ve ESRAY Otomotiv AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Yanar katıldı.

ESRAY, demiryolundan sonra karada da olacak

Törenin açılış konuşmasını yapan ESRAY Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Yanar, Eskişehirli olmadığı halde bir Eskişehir sevdalısı olduğunu belirterek, Eskişehir sevdasının firmalarının kırmızı siyah olan logosuna da yansıdığını kaydetti. Bin bir gayretle araç sahibi olmak isteyen alıcıların hak ve hukuklarına hep saygılı olduklarını belirten Yanar, şöyle devam etti: “Müşterimizin altından kalkamayacağı hiçbir projeye onları dahil etmemeye özen gösterdik. ESRAY AŞ’nin bundan sonraki yaşamı iki alanda sürecek. Birinci alan demiryolu ve vagon komponentleri ile demiryolu sektörüne imalat olacak. Araç üstü ekipman konusundaki deneyimimizi de TIRSAN markası ile birleştiriyoruz. ESRAY, lojistik sektöründeki firmalara hizmet eden bir kuruluş hüviyetini kazanacaktır. DAF ve TIRSAN markası araçların satış ve satış sonrası hizmetlerini yürüteceğiz.”

Her 8 dakikada bir treyler üretiyoruz

Daha sonra söz alan TIRSAN Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu ise, TIRSAN’ın yeni yatırımlarıyla birlikte hedefleri olan Avrupa’daki ilk 3 firma arasına girme yolunda büyük yol kat ettiklerini söyledi. Pamukova’daki fabrikalarında artık her 8 dakikada bir treyler üretecek hale geldiklerini vurgulayan Nuhoğlu, “Bu da yılda 15 bin adet treyler üretimi demektir. Bugün ESRAY ile başlattığımız işbirliği, bağımsız bayi olarak adlandırdığımız 3. bayidir. Böyle elit bir toplulukla açılış gerçekleştirmekten çok mutluyuz. Bize ne düşerse de yapmaya söz veriyoruz” diye konuştu.

Üretime de bekleriz

Eskişehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir de, ESRAY AŞ’nin raylı sistemlerle başladığını, karayoluna girdiğini, bundan sonra da havacılık da görmek istediklerini belirterek başladığı konuşmasını TIRSAN’a gönderme yaparak tamamladı: “DAF ve TIRSAN markalarının ESRAY’ın ufkunu daha da açacağına inanıyorum.  Ancak, TIRSAN yetkilileri belki beğenmeyecek ama, biz burada üretim ve katma değer de istiyoruz. Buraya üretim için de bekleriz.”

Bilecik Milletvekili Şeker’e ADR’li tanker teslimatı

ESRAY AŞ, açılış töreninin hemen ardından ilk teslimatlarını yaptı. Şeker Petrol’ün sahibi ve aynı zamanda MHP Bilecik Milletvekili olan Bahattin Şeker, bir ADR’li tanker aldı. Milletvekilliğinin yanı sıra, nakliyeci kimliğinin de olduğunu öğrendiğimiz Şeker, “Şeker Petrol olarak faaliyet gösteriyoruz. Benzin istasyonlarımız var. Çetin Bey benim ağabeyim. Ramazan Bey de komşumdur. Bizim daha önce de birçok alışverişimiz oldu. Bugün de bir adet Kässbohrermarka ADR’li tanker aldım. Bu alınan filomuzdaki ilk ADR’li tankerimiz oldu. İnşallah bundan sonra devamı da gelecek. ADR Yönetmeliği’nin ertelenmesini ben de doğru bulmuyorum. Herkesin can güvenliği için çok önemli bir konu ve artık ertelenmemeli” ifadelerini kullandı.

Türkoğlu Kerestecilik’e 2 Kässbohrer

TIRSAN’ın 3. bağımsız bayisi ESRAY, bereketli bir yıl geçireceğe benziyor.  Çiçeği burnunda bayi, törenin hemen ardından anlaşmasını daha önce yaptığı 2 Kässbohrer dorseyi de Türkoğlu Kerestecilik sahibi Ahmet Sami Türk’e teslim etti.

ESRAY Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Yanar, Ahmet Sami Türk ile el sıkışmadan önce “1000 Euro’luk bir fark kalmıştı artık onu vermek zorundayım” diyerek plaketi takdim etti.

Ahmet Sami Türk ise, “Kereste imalatı yapıyorum. Kastamonu ve Bolu’da tomruk ile kereste taşıyoruz. Daha önceki dorselerimizde tonajdan dolayı 2.5-3 ton gibi bir zararımız oluyordu. Bu dorseyle bir defada daha fazla mal taşımış olacağız” diye konuştu.

Selçuk ONUR – ESKİŞEHİR / BUS&TRUCK

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.