Tırsan 'en tepe'ye oynuyor

Tırsan 'en tepe'ye oynuyor

Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, 2011'de 500 milyon Euro'luk bir şirkete dönüşeceklerini, hedefin ise zirve olduğunu söyledi. Tırsan Yönetim...

Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, 2011'de 500 milyon Euro'luk bir şirkete dönüşeceklerini, hedefin ise zirve olduğunu söyledi.

Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, yeni yatırımlarla 2011'de 500 milyon Euro'luk bir şirket haline geleceklerini belirterek, aynı yıl kendi sektörlerinde Avrupa birincisi olmayı hedeflediklerini söyledi.

Tırsan'ın düzenlediği geleneksel iftar yemeğinde konuşan Çetin Nuhoğlu, firmanın hedefleri hakkında bilgi verdi. Kasım ayında Adapazarı fabrikasında kapasite artırımı için yaptıkları ek yatırımın devreye alınacağını belirten Nuhoğlu, Almanya'daki fabrikanın ise 10'uncu yılına girdiğini ifade etti. Yurtiçi ve yurtdışı yatırımlarla 2011'de yarım milyar Euro'luk bir şirket haline geleceklerini söyleyen Nuhoğlu, "Daha önce gitmediğimiz yeni pazarlarda büyümeye çalışıyoruz. 32 ülkeye ihracat yapan, toplam üretimin yüzde 50’sinden fazlasını ihraç eden bir kuruluşuz. Almanya’daki şirketimizin geçen yılki ihracatı 6 milyon Euro’ydu. Firma olarak ihracatımız ise 50 milyon Euro civarında gerçekleşmişti. Bu yıl da rakamlarımız artmaya devam ediyor. O ihracat rakamlarının da üzerine çıkmayı hedefliyoruz. 2008 ekim ayında Adapazarı’ndaki yeni lowbed (ağır yük taşımacılığı) fabrikamızı devreye alacağız.  Grup olarak, 2011 yılını hedefledik. 3 yıl sonra 500 milyon Euro’luk bir firma haline geliyoruz. Bunun içinde ihracatımızın payı 250 milyar Euro olacak. Özellikle Kassbohrer ve lowbed ürünlerimizde ise Avrupa’da bir numara olmayı öngörüyoruz. Planlarımız ve tüm hesaplarımızı bunun üzerine yapıyoruz. Genç bir ekibimiz var. Özellikle Adapazarı’nda iyi bir işçi kadromuz mevcut. İyi bir yönetimle de hedeflerimize ulaşabileceğimizi düşünüyoruz. Ancak, zorlandığımız da bir gerçek. En azından Türkiye’de yatırım yapan yabancılara sağlanan desteklerden küçük de olsa bizim de yararlanmamıza imkan sağlayacak şartlar oluşturulabilirdi. Dolar bazında yüzde 40-50 zamların geldiği bir ortamda, nasıl bir maliyet politikasıyla hangi stratejiyle hedeflerinizi başaracaksınız, bu da ayrı bir tartışma konusu. Mucize yaratmak zorundasınız ve karşınızda da gerçekten mucize yaratan bir ekip var” diye konuştu.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.