TIR şoförlerinden Ambarlı'da eylem

TIR şoförlerinden Ambarlı'da eylem

  İstanbul'da Ambarlı Gümrük Kumport Limanı'nda gemilerdeki konteynırların TIR'larına yüklenmesini saatlerce beklediklerini belirten TIR şoförleri,...

 

 

İstanbul'da Ambarlı Gümrük Kumport Limanı'nda gemilerdeki konteynırların TIR'larına yüklenmesini saatlerce beklediklerini belirten TIR şoförleri, eylem yaptı. TIR'ların kilometrelerce kuyruk oluşturduğu limanın önünde kısa süreli yol kapatan şoförler, polislerin araya girmesiyle eylemlerine son verdi.

Kumport Limanı'nda işlemlerin yavaş yapıldığı için sıranın kendilerine gelmesini saatlerce beklemek zorunda kaldıklarını ileri süren yüzlerce TIR şoförü, eylem yaptı. İşlemlerin geç yapılmasının en büyük katının uzayıp giden TIR kuyrukları olduğunu iddia eden sürücüler, caddeyi araç trafiğine kapattı. Bununla yetinmeyen TIR şoförleri limanın girişine doğru yürüyüşe geçti. Şoförler, basın mensuplarının görüntü almasını engelleyen özel güvenlikçilerle de tartıştı. Polis memurları, eylemci kamyon sürücülerini ikna etmek için uzun süre dil döktü. Kamyoncuları eylemlerine son vermeye davet eden polis memurları, sürücülerin ısrarı karşısında 3 sürücüyü de yanlarına alarak, liman yetkilileriyle görüşmeye gitti. Yüzlerce kamyoncu liman dışında görüşmenin tamamlanmasını 30 dakika kadar bekledi.

Görevlileri keyfi uygulamalar yapmakla suçlayan şoförler, limana girişlerde rüşvet çarkının işlediğini iddia etti. Saat 11.00'dan beri beklediğini ifade eden sürücülerden Rıza Bilgici, "Sabaha kadar konteynırı boşaltma derdindeyiz. Açız. Şu anda en az 200 araç sırada bekliyor. Sebep olarak sistem bozuk diyorlar. Her gün aynı çileyi çekiyoruz" ifadelerini kullandı.

Yaklaşık yarım saatin ardından anlaşmaya varan kamyoncular adına konuşan Ahmet Ergen, liman yetkililerinin kendilerini oyaladığını ileri sürdü. Yetkililerin gümrüklü sahanın inşa edilmesi sebebiyle TIR'ların limana alınmadığını söylediğini ifade eden Ergen, "Bizi başlarından savmak için bunu yapıyorlar. Pazartesi günü geliyoruz ve emniyet müdürünün yanına gidip ortak bir çözüm bulmaya çalışacağız" diye konuştu. Eylemin ardından TIR sürücüleri olaysız dağıldı.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.