Ticaride özgün tasarım dönemi başlıyor

Ticaride özgün tasarım dönemi başlıyor

İdea Otomotiv Satış Müdürü Sanem İzmirli, “Her projede kendimize ait özgün bir tasarım geliştiriyoruz. Bu bizim işimize saygımızdan geliyor” diyor....

İdea Otomotiv Satış Müdürü Sanem İzmirli, “Her projede kendimize ait özgün bir tasarım geliştiriyoruz. Bu bizim işimize saygımızdan geliyor” diyor.

Ticari araçların iç trim parça ve sistemlerini, tasarlamak ve üretmek amacı ile 2007 yılında kurulan İdea Otomotiv, sektörde hızlı ve kolay uygulanabilir, ekonomik ürünler üretimi ile ön plana çıkıyor. Temel ilkesi müşterilerine sadece kaliteli bir ürün sunmaktan öte güçlü ve uzun soluklu bir hizmet sağlamak olan firma, yüzde 80 oranında ihracat ağırlıklı olarak çalışıyor.

Firma hakkında bilgiler veren İdea Otomotiv Satış Müdürü Sanem İzmirli, kurulduğu günden bu yana ağırlıklı olarak ticari araçları kendilerine uzmanlık alanı olarak seçtiklerini belirterek, İdea Otomotiv’in piyasada özgün tasarımları ile bilinen ve güven duyulan bir firma olduğunu söyledi. Üretimini gerçekleştirdikleri hiçbir ürünün kopyalanmış bir çözüm olmadığını ve tecrübeli teknik ekibi ile tasarımlarının kendilerine ait olduğunu vurgulayan İzmirli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Firmamız ve ürünlerimizin öncelikli üstünlüğünün, sahip olduğumuz tasarım gücü olduğunu düşünüyoruz. Bizim ürünlerimizin, müşterilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilmiş olan çözümler olduğunu iddia ediyoruz. Bir başka deyişle bizim üretimimizde, yerli ya da yabancı olsun, başka bir rakibimizin görsel ya da teknik anlamda kopyalanmış bir çözümünü bulamazsınız.”

‘KALİTEYİ HİZMET İLE BÜTÜNLEŞTİRİYORUZ’

Günümüz ticari koşullarında, bir ürünün kalitesinin satış sonrası hizmetler ile bütünleştiğinin farkında olan bir anlayış ile çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden İzmirli, “Genellikle ihracat amaçlı olarak kurulmuş olmamız nedeniyle ilk günden itibaren Avrupa Standartlarına uygun, doğa dostu ham maddeler ve üretim teknikleri uyguluyoruz. Ayrıca konusunda tecrübeli personelimiz sayesinde dünya standartlarında bir hizmet veriyoruz. Biliyorsunuz arkasında kaliteli bir hizmet olmadığı takdirde ürünün kaliteli olması fazla bir şey ifade etmiyor” dedi.

‘TİCARİ ARAÇLAR BİZİM UZMANLIK ALANIMIZ’

İdea Otomotiv’in ticari araçlar alanında uzmanlaşmış bir kuruluş olduğunu kaydeden İzmirli, bu nedenle binek otomobiller konusunda şu anda bir çalışma içerisinde olmadıklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Şu an için tamamen kendi uzmanlık alanımız olan ticari araçlara konsantre olmuş vaziyetteyiz. Bu konuda gerçekleştirmek istediğimiz birçok proje ve yatırım var. Dolayısıyla bunları tamamlamadan, binek otomobiller konusunda bir çalışma yapmayı düşünmüyoruz. Ancak tabi bu gelecekte yapmayacağımız anlamına da gelmiyor.”

‘HER PROJEDE FARKLI TASARIMLAR YAPIYORUZ’

Firma olarak inovatif ürünler üretmeye odaklandıklarını ve özgün tasarımlarla kendilerini sektörde farklı bir konuma getirmeye çalıştıklarını ifade eden İzmirli, “Bir Ar-Ge birimimiz var ancak bu birimin yanı sıra; aslında bir açıdan firmamızı Ar-Ge merkezi gibi organize ettik de diyebiliriz. Her yeni müşterimizde yeni bir tasarım ile yola çıkıyoruz. Daha önceden herhangi bir müşterimize uygulamış olduğumuz bir çözümü, sonraki müşterilerimize de aynen uygulamak taraftarı değiliz. Gerçekleştirdiğimiz her bir projeden edindiğimiz tecrübe saklı kalmak kaydıyla, yeni projelerimize yeni bir görsel ve teknik anlayış ile başlıyoruz. Bu durum da firmamıza bir açıdan bir Ar-Ge firması kimliği kazandırıyor” diyerek sözlerine devam etti.

‘EURO NORMLARI TİCARİDE HAFİFLİĞİ HEDEFLİYOR’

Önümüzdeki dönemde de geçmişte olduğu gibi müşteri odaklı tasarım ve üretim sistemlerine devam edeceklerinin altını çizen İzmirli, “Ancak bunun yanı sıra Euro normlarında gün geçtikçe önem kazanan hafiflik konusu üzerinde daha çok duracak yeni tasarımlarımız gündemde olacaktır. Bildiğiniz üzere, araç motorlarında her bir yeni Euro basamağı daha kütleli bir motor ve buna bağlı olarak daha hafif bir karoser ve daha hafif bir iç trim gerektiriyor” diyerek sözlerini tamamladı.

;

Hacı Yusuf ÖZER / LOJİSTİK EKİPMANLAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.