THY’den Hava-İş’e 22 Mayıs çağrısı

THY’den Hava-İş’e 22 Mayıs çağrısı

Türk Hava Yolları Hava-İş Sendikası’nı 22 Mayıs tarihine kadar 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi’ni (TİS) imzalamaya çağırdı, aksi taktirde 23....

Türk Hava Yolları Hava-İş Sendikası’nı 22 Mayıs tarihine kadar 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi’ni (TİS) imzalamaya çağırdı, aksi taktirde 23. Dönem sözleşmeleri geçerli olmak üzere uygun bir ücret artışı yapacağını açıkladı.

Hava-İş Sendikası 24. dönem TİS görüşmelerinde daha önceden işten çıkarılan 305 kişinin işe geri alınmasını isteyerek imza atmamış ve 15 Mayıs itibariyle greve çıkma kararı almıştı. THY’den gönderilen açıklamada, Hava-İş Sendikası’nın 15 Mayıs’ta uygulamaya koyduğu grev kararına çalışanların itibar etmediği belirtilerek, çalışanların iradesinin konunun anlaşma ile sona erdirilmesi yönünde olduğu kaydedildi. THY, Hava-İş Sendikası’nı 22 Mayıs’a kadar toplu iş sözleşmesini imzalamaya davet ederken, “Bu tarihe kadar 24. dönem TİS imzalanamadığı takdirde THY, Sendika üyesi olsun olmasın tüm çalışanlarımızın 23. Dönem TİS ile sağlanan mevcut çalışma koşullarından, sosyal ve özlük haklarından kesinlikle hiçbir geriye gidiş olmaksızın; uçucu arkadaşlarımızın uçuş planlamaları ile ilgili 23.Dönem toplu iş sözleşmesinde yer alan tüm kurallar ve limitler aynen geçerli olacak şekilde uygun bir ücret artışı yapmayı kararlaştırmıştır” denildi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.